– Dette gir meg så mye glede!

Satser på juice på Vestsida. Foto: Anniken Tangerud

Elsa Giljan Kristjánsdóttir satser på sunn juice. 

Hvis du har ruslet litt rundt på Vestsida i det siste, har du kanskje lagt merke til at det har poppet opp et nytt serveringssted på hjørnet til gamle Knutsen Sport (og i nyere tid Vekter og Alarmservice, VAS).

Les også: Husker du Sigurd Knutsen AS?

Med utsikt mot Myntgata og Nytorget. Foto: Anniken Tangerud

Innenfor døren møter du den blide og entusiastiske islenderen Elsa Giljan Kristjánsdóttir som flere dager i uka serverer sunn og forfriskende juice her. 

Interessen for trening og et sunt kosthold har hun hatt med seg siden hun vokste opp på Island og jobbet som messearrangør.

– Jeg utdannet meg derfor som personlig trener og yoga-instruktør på Island, og det har gitt meg muligheten til å hjelpe så mange fantastiske mennesker, og ikke minst har det gitt meg en stor glede i hverdagen og en sunnere livsstil, smiler hun.

I 2009 flyttet hun med familien til Vennesla på Sørlandet for å prøve noe nytt. Planen var å bli der i fire måneder, men brått ble det til to år.

– Etter to fine år i Vennesla bestemte vi oss så for å følge slalomtrener drømmen mannen min og alpi drømmen til min da 11 år gamle datter. Kongsberg virket som et perfekt sted til å drive med slalom, og her har vi vært siden, ler hun.

Ved siden av å drive Physalis Juicery er hun fortsatt messearrangør på Island, yogainstruktør og har gruppetimer for LHL-gruppen i Kongsberg – en gruppe hun beskriver som ‘fantastisk’.

nam! Foto: Anniken Tangerud

Fornøyde kunder

Det var i april hun bestemte seg for å åpne den fysiske butikken.

–  Vi følte at vi trengte å gjøre oss mer synlige for å markedsføre vår nettbutikk der enkelt mennesker kan bestille sin egen juice og få levert på arbeidsplassen.

Det er et stort steg å ta, men Elsa ser positivt på fremtiden. 

– Jeg kan jo si at alt er litt usikkert i fremtiden, men med så et så godt støtteapparat rundt meg fra venner og familie, og ikke minst alle positive kommentarer fra kunder, har jeg all tru på at dette kommer til å gå bra.

Interessen for juicer startet på hjemmebane.

– Tidligere har jeg lagd juicer hjemme, der jeg lager mange juicer om gangen og tar med meg når jeg trenger kjapp næring.

Som tidligere personlig trener vet hun hvor viktig det er å få i seg riktig næring.

– Juice med kun frukt og grønt gir mye energi, smaker godt og metter magen. Jeg likte godt denne kombinasjonen og kjenner at kroppen fungerer mye bedre med riktig næring. Mange som jeg har opplevd stressfulle dager og perioder. Under mine mest stressende og krevende dager har det å ha muligheten til å ha med seg en juice vært gull verdt.

– Det å lage juice til lunsjen for hver og enkel kan være mye jobb, derfor savnet jeg en god juicebar i Kongsberg. Jeg merket at det var flere som savnet dette og bestemte meg derfor for å lage en selv.

– Hvilken glede gir det deg å se så mange fornøyde kunder?

– Det gir meg så mye glede! Det er noe med det at folk liker det du lager. Er jo et veldig fint kompliment å få når folk sier de liker noe du lager til dem. Kunder kommer innom og slår av en liten prat og vi snakker sammen. Blant annet syns jeg det er veldig spennende å høre hvilke smaker, de ulike som kommer innom, smaker på de ulike juicene. Det er utrolig koselig å få snakke med folk.

– Hva er det beste med jobben din?

– Det å møte på så mange ulike mennesker og å få lov til å være med på å gjøre hverdagen deres sunnere og enklere, smiler hun.

Hun trives veldig godt på Vestsida.

– Vestsida er et så fint sted som burde blitt brukt mer. Her er det så mange fine hus og det er så fredelig rundt her.

Det er heller ikke vanskelig å finne motivasjon i hverdagen.

– Jeg syns det er gøy å lage juice og stå bak disken og snakke med folk. Jeg trives godt med å styre, ordne og ha litt å holde på med. Derfor syns jeg dette er et prosjekt som er kjempespennende og morsomt, understreker hun.

Fabelaktig sted å bo

Elsa synes Kongsberg er en fin, rolig og trygg by å bo i, og skryter masse av mulighetene her.

– Byen har en fantastisk elv som gjør byen utrolig vakker. Det finnes uendelig mange turstier å gå på og slalomanlegget oppe i Funkelia er fantastisk. Kongsberg har et kultur- og musikktilbud som er fabelaktig, og utrolig mange bra idrettsmuligheter, skryter hun.

Vil du dele en historie fra det siste halve året som gjør deg ekstra glad/takknemlig, spør vi. 

– Det er en dame som har vært en kunde hos meg siden starten. Når hun hadde vært en kunde hos oss en stund kom hun personlig innom og takket meg for å ha vært med på å bidra til å bedre hennes helse. Hun sa også hvor fornøyd hun var for at dette hjalp henne med å åpne øyene sine for nye smaker og matvarer. Det er ting som dette som gjør jobben så fantastisk.

– Alt i alt har det siste halvåret vært en fin reise. Det er mye godt som har skjedd og jeg er utrolig takknemlig for hvor fint det har gått.

– Hva er drømmen videre?

– Drømmen er å fortsette å glede folk i Kongsberg med juice og mellommåltid så lenge jeg bare kan. For juicene våre er fiberrike, dette vil si at blodsukkeret stiger sakte, men sikkert opp og holder seg lenger. Det å ta seg et lunsjmåltid er ikke alltid like enkelt. Derfor er juicen en veldig lett og mettende måte å kunne få i seg næring på.

– Det er mange som snakker om at de kjøper inn heller sunnere ting etter de har vært innom hos meg på dagen, enn om de ikke hadde gjort det. Dette holder dem lenger sunne. Og det er det som er hensikten med PhysalisJuicery. Å introdusere folk for sunne og gode alternativer, avslutter hun.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg