Denne helgen kan Krona Kino tilby alt fra den episke finalen i Maze Runner-filmene til en oppløftende og inspirerende dokumentar om Per Fugelli – og mer til. 

Se hele kinoprogrammet her.

Per Fugelli – siste resept

Premiere 26. januar. Tillatt for alle. 
Foto: Filmweb

«Bevegende, inspirerende og oppløftende» sier NRK Filmpolitiet.

Samfunnsdebattanten og sosialmedisineren Per Fugelli ble det siste halvannet året fulgt tett av filmskaper Erik Poppe, og resultatet er et meget personlig, humoristisk og tankevekkende portrett. Fugelli var kjent for sin humanisme, sin humor, sitt samfunnsengasjement og sin åpenhet om døden, noe som reflekteres i filmen.

Fugelli kjempet mot moralisme, kroppspress, prestasjonssamfunnet og innvandringsfiendtlighet. Som debattant og medisiner sov han aldri, han var like opptatt av samfunnets, som kroppens skavanker. «Vi er alle født med flekker og feil».

«Per Fugelli – siste resept» er en rørende og livsbejaende film om å leve for fullt til det hele er over.

Samfunnet var hans pasient, hele landet hans skrivebord, og mediene hans konsultasjonsrom. Som vår kollektive fastlege har han snakket i store, vakre bokstaver, og gjerne i krigstyper, om helsa vår.

Like på tvers som hans varemerke, sløyfa han alltid bar i halsen, plasserte han seg på tvers i den norske offentlighet. Hans resept på å lure døden, uke etter uke, besto i å fylle livet med mening, engasjement og humor. Han hamret løs kronikker og innlegg om sine nye funn han ville dele. Om det politiske frostsjokket som rammer Norge, om målene for helse og lykke som blir mer og mer uoppnåelige og ikke minst om de syv dødsgleder.

– Det er ikke så ille som folk vil ha det til, og den som dør får se, sa Fugelli med et leende.

Per Fugelli skrev nesten femti bøker, utallige aviskommentarer og han fikk en rekke utmerkelser. Fritt ords pris fra 2013 var hans viktigste anerkjennelse.

Møtet mellom Per Fugelli og Erik Poppe innledet det siste halvannet året av Per sitt liv. Når Per Fugelli valgte å stanse den videre medisinske forlengelsen av livet, dødsfasen, startet de to samtidig å dokumentere siste akt og noen av de vakreste øyeblikkene i Pers liv.

– Filmingen har gitt meg enda en mening og friske nye farger i livet. Kanskje kommer jeg til Hollywood, smilte han lurt, kort tid før han døde i september 2017.

Kjøp billetter til Per Fugelli – siste resept her. 

Se traileren her:

 

All the Money in the World

Premiere 26. januar. 15 års aldersgrense. 
Foto: Filmweb

«All The Money in the World» handler om en av verdens mest kjente kidnappingssaker, av tenåringen John Paul Getty III – som fant sted i Italia i 1973. Hans bestefar, Jean Paul Getty, var en av verdens første dollarmilliardærer.

Regissør Ridley Scott tar utgangspunkt i denne historien i hans nye film «All the Money in the World».

Kjøp billetter til All the Money in the World her. 

Se traileren her:

 

Maze Runner: Dødskuren

Premiere 26. januar. 12 års aldersgrense. 
Foto: Filmweb

I den episke finalen til Maze Runner-sagaen leder Thomas gruppen av rømte lysningsboere på sitt farligste oppdrag til nå. For å redde sine venner må de bryte seg inn i den legendariske «Last City», en OND-kontrollert labyrint som kan vise seg å være den dødeligste labyrinten av alle. De som kommer levende ut, får svar på alle spørsmålene lysningsboerne har hatt siden de først kom i labyrinten…

Kjøp billetter til Maze Runner: Dødskuren 

Se traileren her: 

 

Savnet

Premiere 26. januar. 12 års aldersgrense. 

Foto: Filmweb

Iskalde scener fra et ekteskap.

Zhenja og Boris går gjennom en vond og bitter skilsmisse. Begge er allerede i gang med sine nye liv, med nye partnere. De vil ha en helt frisk start, og det betyr at deres 12 år gamle sønn Aljosha ikke passer inn. En dag forsvinner han.

Som en russisk parallell til Bergmans Scener fra et ekteskap utspiller SAVNET seg i en annen tid og med andre karakterer; den typiske middelklassen som tror på individet foran fellesskapet og familien.

SAVNET var en av favorittene i hovedkonkurransen i Cannes, og Zvjagintsev vant juryens pris for filmen. Med mesterverk som Tilbake, Forvist, Elena og Leviatan har han vist at han er en av vår tids store filmskapere.

Kjøp billetter til Savnet her. 

Se traileren her: 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg