– Dette er toppen av glede!

Foto: Anniken Tangerud, 3600

En av årets Barnivalgeneraler, Magnus Askeland (32), klarer nesten ikke å vente til dagen da over 100 barn skal få prøve seg på alpint, freestyle og brett oppi barnebakken til Kongsberg Skisenter.

– Det tar jo bare mer og mer av! erklærer han ivrig før vi i det hele tatt har fått begynt intervjuet.

Magnus er en av mange ildsjeler som vier fritiden sin til å få SnowStockfestivalen på beina hvert år og skal vi tro 32-åringen, har Barnivalen blitt en svært populær aktivitet under det to dager lange arrangementet.

– Det har jo blitt en snakkis blant kidsa og bare to dager etter at vi har åpnet opp for påmeldingene de tidligere årene er det fullt, røper han stolt*.

Kanskje ikke så rart?

Barnivalen er jo en gratis «opplevelsespakke» for barn mellom 4 og 8 år hvor de får prøve ut alle «grenene» (alpint, freestyle og brett) og når man kombinerer det med muligheten til å få se de «store» vise seg frem i for eksempel Big Air-konkurransen, blir det en begivenhetsrik dag med mange gode minner.

«Barnivalen er rett og slett lek og moro på ski»

– Det er et fantastisk konsept og jeg elsker å se all den gleden barna viser der oppe, se hvor gøy de har det, forteller Askeland.

 

Takknemlig for lokal støtte

Ved siden av å være stolt av å kunne bidra til å kunne lage noe gøy for andre, og spesielt barn og unge, er Askeland takknemlig for den lokale drahjelpen de får hvert år.

Det er en så positiv holdning hos alle du spør om hjelp i byen. Om det er Kiwi, Isachsen eller Skisenteret, så er det aldri noe problem, forteller han.

 

Nye maskoter.

Nytt av året er de to nye maskotene Kongsbergkaren Erik Røraas har tegnet.

De synliggjør allsidigheten ved Barnivalen og at det er for både jenter og gutter, forklarer Askeland.

Da vi ber ham beskrive hvor mye han gleder seg til det hele er i gang, er han ikke i tvil:

– Dette er toppen av glede!

 

SnowStock er en skifestival for og av folk som er glad i å leke på snø. 
Årets arrangement finner sted fredag 24. februar og lørdag 25. februar 
ved Kongsberg Skisenter.

*Påmelding til Barnivalen gjøres i uke 6 via hjemmesiden www.snowstock.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg