Prosjektet «alle med – ingen på siden!»

Disse gutta ønsker å bygge Nordens største actionsportanlegg og et permanent Ferie- og Fritidssenter.

Ute på Heistadmoen foregår det spennende ting om dagen. Kiwanis Kreativitets- og Mestringssenter, Rippit Actionsportklubb med Kongsberg Actionsportklubb og Kongsberg Aktivitetspark jobber nemlig tett for å skape noe unikt.

Drømmen er at dette blir et helårlig Ferie- og Fritidssenter hvor Kiwanis vil tilrettelegge for de «mykere» aktivitetene som malerkurs, dansekurs, musikk-kurs og matkurs, mens Actionsportklubben tar seg av det fysiske.

Til sammen handler prosjektet om å integrere, sosialisere og gi en mestringsfølelse ikke bare til barn og unge, men også deres voksne. Uavhengig av økonomi, alder og kultur.

Vi ønsker en sosial profil på det vi driver med og i et samarbeid med alle fra Røde Kors til flyktningmottaket får vi en fin miks, en treenighet om du vil, forteller Jørn Vesthaug, prosjektsjef for actionsportklubben.

Kiwanis, som er en internasjonal humanitær organisasjon av frivillige som aktivt arbeider for å hjelpe de som trenger det, jobber tett med kommunen, NAV, Sosialkontoret, Barnevernet og Integreringsseksjonen og en del andre som bidrar til at de kan fange opp de som ikke har råd til å gi barna den samme muligheten som andre til å delta på leire og andre aktiviteter.

– For oss ser vi verdien i det å kunne utjevne forskjellene. Hos oss står ingen på siden. Her skal alle med, forteller Kiwanis president i Kongsberg, Ralph Castellan til 3600.no med et varmt blikk.

Ralph Castellan vet litt hva det handler om å ha det vanskelig. Han har selv båret på en sekk med tung erfaring og det har vært en tøff og lang vei til dit han er i dag. Så det er helt tydelig at han brenner for dette.

– Ralph har et hjerte som strekker seg så langt, at det er vanskelig å beskrive, beskriver Jan Ståle Eriksen, som til daglig driver Rippit Actionsportsenter.

– Det er det som er så gøy med å drive på med dette. Her kan vi skape en arena for alle! Hvor ingen settes i bås eller behandles ulikt. Muligheten til å gjøre en forskjell, både for samfunnet og menneskene, er enormt stor, legger han til.

Arrangementene som er planlagt utover året skal derfor være åpne for alle og tilrettelegges slik at forskjellene viskes ut.

Stort ansvar, store drømmer.

– Vi ønsker å spille hverandre gode på mange måter og utnytte hverandres sterke sider slik at dette kan bli noe stort, forteller Jørn.

Synergieffekten er klar. Sammen står de sterkere og kan legge grunnlaget for et totaltilbud hvor alle har hver sin del.

Jeg er kjempeglad for at vi ventet med å bruke de 320.000 kronene vi fikk av DNB Nor og de ekstra 270.000 fra Gjensidigestiftelsen vi fikk i desember og med samarbeidet vi nå har lagt grunnlaget for, kan vi være tryggere på produktet vi ønsker å levere, forklarer Jan Ståle Eriksen, som til daglig driver Actionsportsenter og Kongsberg Actionsportklubb og nylig ble ferdig med den ene hallen inne.

– Det er et stort ansvar å forvalte disse pengene, så vi må komme med et godt-nok helhetstilbud. Knytter man derimot til seg flere livsstilsidretter, står man sterkere – også i forhold til dette med å søke midler for å utvikle oss videre, forteller han.

Heistadmoen er allerede nå sentrum for mye gøy: Airsoft, Norges første permanente Baseballbane for Kongsberg Miners Baseballklubb, klatre- og buldregrotte, Strongman, teambuilding, overnattingstilbud og til våren vil de kunne tilby en rekke aktiviteter: skate-, sparkesykkel- og BMX-camper og egne camper for jenter, unge- og voksne damer som vil lære seg skateboard, sparkesykkel eller BMX.

I tillegg vil Kiwanis Kreativitets- og Mestringssenter være åpent med sine aktiviteter hvor man blant annet kan delta i kursene: «Lek med farger – Blir kunst?» og «Slipp fantasien løs – skap ditt eget!» i deres kreativitetsavdeling. Her finner du også «Lekerommet» hvor det kan leveres leker, bytte leker og trenger man en bursdagsgave for å gå i barnebursdag kan man hente en her. Her vil det videre komme Dansekurs, Matkurs for unge hybelboere, Lydstudio og det skal spesielt arbeides innen Integrering, Sosialisering og Mestring for både barn, ungdom og voksne.

Med andre ord: full pakke.

Ønsker flere hender.

– For at vi skal lykkes i å sikre tilbudene gjennom videreutvikling og vedlikehold må det tilrettelegges for vi kan tjene penger for at dette skal bli en realitet, forklarer Jan Ståle.

– Det stiller økte krav til blant annet drift og videreutvikling, forklarer han og samtidig bobler over av idéer til hvordan dette kan løses.

– Blant annet ønsker vi å få med næringslivet og med vår profil skape Nordens, hvis ikke Europas, største aktivitetspark innen miljøet. Kongsberg er jo helt rette byen! forteller han engasjert.

– Bare tenk på alle de idrettsutøverne herfra som har drevet med actionsport i internasjonalt toppsjikt. Vi har jo vært en foregangsby helt siden Ruudgutta eksperimenterte med blant annet turn for å bli gode i hopp.

– Og det er nå vi trenger flere hender som kunne tenke seg å være med å utgjøre en forskjell. Så har du noen timer til overs og ønsker å bidra å hjelpe andre, er det bare å ta kontakt, avslutter han.

.

 

3600.no

Se alle innlegg