– Dette er noe jeg har hatt lyst til lenge

Tar over kjente lokaler. Foto: Anniken Tangerud

Åpner ny butikk på Steglet.

Etter at Steglet Blomster i fjor flyttet inn i lokalene hvor Steglet Storkiosk engang i tida holdt til, har den kjente bygningen langs Sandsværveien stått tom.

Men. Om to dager vil den fylles av varer og kunder igjen og blomstene erstattes av hesteutstyr og butikken SK Hesteprodukter.

– Det er litt kaos her, men vi skal rydde og bli ferdig til åpningen altså, forteller eier og daglig leder Silje Kristiansen (30) og inviterer oss bak den splitter nye og rustikke salgsdisken.

Herfra skal hun selge det meste innen utstyr til hest og ridning og lørdag 14. april klokken 10 åpner hun sin aller første fysiske butikk etter å ha drevet en nettbutikk hjemmefra på Heistadmoen det siste året.

– Det blir både veldig skummelt og spennende. Jeg både gleder og gruer meg, men siden jeg sjelden blir så fort stresset og er flink til å planlegge, har jeg god kontroll på det meste, smiler Silje.

Det var i februar hun fikk nøklene til lokalene. To snaue måneder senere er den nyoppussede og lyse butikken allerede klar til å ta i mot kunder.

Dette blir nok en godtebutikk for de som driver med hest. Silje, som selv har tre hester, har hatt en lidenskap for hest siden hun var liten. Foto: Anniken Tangerud

En drøm blir virkelighet

På mange måter kan man si det er en drøm i oppfyllelse.

– Dette er noe jeg lenge har hatt lyst til. I utgangspunktet var nettbutikken bare noe jeg skulle drive med på hobbbybasis, men vi fikk så mange gode tilbakemeldinger og ting ballet på seg, så da jeg fikk muligheten til å ta over lokalene her, kunne jeg ikke si nei, forklarer Silje.

Det var Silje som selv tok kontakt med lokalets eiere i februar og siden den gang har den dyktige trettiåringen, som har en 2-årig utdannelse innen form og farge, hatt en finger med i det meste av oppussingen.

– Men jeg har fått ekstremt mye hjelp av pappa og min bedre halvdel! Jeg har pekt og de har bygd, forteller hun varmt.

Er du litt stolt?

– Jeg har ikke kommet så langt til å kjenne på de følelsene ennå, smiler hun.

Silje er i tillegg veldig godt fornøyd med beliggenheten. 

– Den kunne ikke vært bedre. Det beste med plassen er ikke bare at den er lett tilgjengelig fra byen, Sandsvær eller Telemark, men her er det lett og gratis parkering.

Det er mye varer som skal på plass, men Silje har stor tro på konseptet med en rendyrket butikk for hesteinteresserte.

– Her har vi litt av det meste og det vi ikke har, skal vi klare å skaffe! avslutter hun.

Lørdag 14. april klokken 10 åpner hun døren og inviterer på kake. 

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg