– Dette er jo babyen vår

Åpner nytt studio i Kongsberg. Marte Kristoffersen og Sondre Bjerkerud. Foto: Anniken Tangerud

Noen ganger må man bare følge drømmene sine og tørre å ta sjansen.

Det er nettopp det Sondre Bjerkerud og Marte Kristoffersen nå gjør når de åpnet et splitter nytt treningssenter i Bussedalen ved navnet Top Notch Fitness, mandag 21. august.

– Det treningstilbudet vi vil tilby, finnes ikke i byen, svarer Sondre da vi spør hvorfor de nå starter opp et eget studio på Vestsiden.

– Jeg og Marte er seriøse treningsentusiaster, selv satset jeg jo på landeveissykling i ti år og fitness etter at jeg la opp syklingen, og vi savnet et sted som fokuserer på styrketrening. Dette blir verken et mosjonssenter eller noe råbrutalt – men en fin mellomting. Det er styrketrening det blir resultater av, forklarer han ivrig.

Sondre og Marte understreker at senteret er åpent for alle. Både unge som gamle, utrente som trente, men at terskelen kanskje er litt høyere enn hva man er vant til i og med at de vektlegger frivekter.

– Vi er her for å hjelpe deg komme i gang, men du må nok være litt mer motivert og selvstendig her enn er et annet sted, forteller Sondre.

– Vi leter etter de som har eller ønsker å oppnå mål og har du ikke de på forhånd, kan vi hjelpe deg finne de, legger Marte, som er utdannet personlig trener ved Norges Idrettshøyskole, til.

Her skal det trenes. Vi understreker at studioet ikke var helt ferdig da vi var på besøk. Foto: Anniken Tangerud

Beliggenheten, prisen og åpningstidene, er også viktige for de to.

– Vi blir de eneste i Kongsberg som har åpent 24 timer i døgnet!

Stolt viser de oss rundt i de lyse og nyoppussede lokalene de leier i Bussedalen 7. Hele 400 kvadratmeter fordelt på to etasjer blir boltreplassen til studenter og andre som ønsker å trene når de vil.

Hvordan kom dere over lokalene? spør vi nysgjerrig.

– Vi bodde i nærheten og så slo tanken oss: Når Krona nå kommer på Vestsiden, vil det åpne seg en mulighet. Så vi begynte å lete og etter hvert kom vi over dette stedet her og det er egentlig det eneste stedet vi kunne tenkt oss å åpne noe. Det er helt ideelt, forklarer Sondre.

De som kan sin historie, husker kanskje at det faktisk har vært et treningsstudio her før. Sportshuset het det. Tidligere har det også blitt spilt squash her.

Nå fremstår de nye lokalene som både åpne og moderne – men det ligger mye svette og innsats bak oppussingen, for både vegger, trappa, garderobene – så å si alt, er nytt.

Dagen vi møter de er det 5 dager igjen til den offisielle åpningen. Rundt oss jobbes det hektisk.

– Vi har holdt på siden februar, røper Marte.

Faktisk har hele familien vært involvert for å få til den siste innspurten og rekke åpningen i august.

– Dette hadde vi ikke fått til uten dem, så vi er evig takknemlige, legger hun vil stolt.

– Ja, for det har blitt mer enn vi trodde og jeg jobber jo fulltid i Oslo ved siden av, forklarer Sondre.

Egen logo og skjorter må til. Foto: Anniken Tangerud

Ja, er dere slitne? Spør vi (nesten retorisk) med et lurt smil.

– Vi er egentlig helt pumpa, ler de.

Hva er det som holder dere motivert nå da, under «de siste hundre meterne»?

– Det er rett og slett at vi ser enden. Samtidig har folk vist enorm interesse og det gir jo et visst press. Folk ønsker å komme og det betyr mye, forteller Marte.

– Senest i stad fikk jeg en telefon fra en fyr som ikke fikk lov til å trene olympiske løft på treningsstudioet hvor han nå er medlem og er nødt til å reise til Oslo for å gjøre de. Men nå har han et sted her som han endelig kan trene. Jeg er så glad for å få den telefonen, for det er akkurat det vi ønsker. På den måten får vi støttet opp under de som satser, og de som satser reint og gjør det på en ordentlig måte, forteller Sondre engasjert.

Selv studentene og de som bor på Steglet og utover, har vist interesse, og navnet på selve senteret, stammer også fra «fansen».

– Vi hadde en navnekonkurranse på Facebook i februar og navnet ble stemt frem av følgerne våre. Vinneren vant et helt års gratis medlemskap, så vi gleder oss til å se ham da vi åpner, ler de.

Det er tydelig at dere brenner for det dere nå ønsker å få til, men hvorfor brenner dere for trening?

– For min del begynte det med at jeg har et kjempekonkurranseinstinkt. Jeg ville satse på et eller annet og det ble sykling. Jeg kommer jo fra en friidrettsfamilie, hvor pappaen min har vært trener i ti år og søsteren min var nordisk mester i kulestøt, så det har alltid vært fysisk konkurranse i familien, røper Sondre.

– Jeg liker å trene fordi det er så mange gode ting ved det. Det gjør hverdagen din enklere og på lang sikt gjør det livet ditt bedre. Generelt gir det deg glede og resultater, syntes Marte.

– For å ikke nevne fellesskapet. Det er et slikt senter vi ønsker å ha.

Både Sondre og Marte, som vil studere ved siden av, vil være tilstede og veilede kunder i en kjernetid hver dag.

– Men det er helt klart at vi vil være her mer. Dette er jo babyen vår!

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg