– Dette er et fantastisk konsept!

Foto: Anniken Tangerud, 3600

Nå er det ikke lenge til barnebakken oppe ved Kongsberg Skisenter blir full av lek og moro.

 Det tar jo bare mer og mer av! erklærer en av årets Barnivalgeneraler til SnowStock, Magnus Askeland (33), ivrig før vi i det hele tatt har fått begynt intervjuet.

Magnus er en av mange ildsjeler som vier fritiden sin til å få SnowStockfestivalen på beina hvert år og skal vi tro 33-åringen, har Barnivalen blitt en svært populær aktivitet under det to dager lange arrangementet.

– Det har jo blitt en snakkis blant kidsa og bare to dager etter at vi har åpnet opp for påmeldingene de tidligere årene er det fullt, røper han stolt.

Kanskje ikke så rart?

Barnivalen er et gratis tilbud for alle barn mellom 4 til 8 år, med hovedfokus på lek og moro.

Under arrangementet får hvert barn sitt eget «klippekort» og kan velge blant mange aktiviteter, som er bemannet med egne aktivitetsledere fra KIF alpint, snowboard og Kongsberg freestyle klubb. Noen av aktivitetene under Barnivalen i år er: Rail park, hopp (funbox), løype med porter, aking, sitte på med tråkkemaskin og annet gøy.

 «Barnivalen er rett og slett lek og moro på ski»

– Det er et fantastisk konsept og jeg elsker å se all den gleden barna viser der oppe, se hvor gøy de har det. Barnivalen er rett og slett lek og moro på ski, forteller Askeland.

Med andre ord er det duket for en begivenhetsrik dag med mange gode minner.

Knerten, NinjagoKai og Forskerfabrikken

I tillegg til aktivitetene man må melde seg på, er det MYE å finne på for barna oppe på skisenteret fredag og lørdag.

Fredag er det gratis å kjøre i bakken for alle som tar turen og lørdag får man både kjøre tråkkemaskin, teste klatretårnet, og møte selveste NinjagoKai, Knerten og Forskerfabrikken.

– De skal spre glede blant barna. Kanskje de til og med kommer til å dele ut godteri? smiler Askeland lurt.

Takknemlig for lokal støtte

Ved siden av å være stolt av å kunne bidra til å kunne lage noe gøy for andre, og spesielt barn og unge, er Askeland takknemlig for den lokale drahjelpen de får hvert år.

– Det er en så positiv holdning hos alle du spør om hjelp i byen. Om det så er Kiwi, Isachsen eller Skisenteret, så er det aldri noe problem, forteller han.

Da vi ber ham beskrive hvor mye han gleder seg til det hele er i gang, er han ikke i tvil:

 Dette er toppen av glede!

 

SnowStock er en skifestival for og av folk som er glad i å leke på snø.  Årets arrangement finner sted fredag 9. mars og lørdag 10. mars oppe ved Kongsberg Skisenter.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg