Krona Kino inviterer til et annerledes dypdykk ned i jazzens spennende verden på det store lerretet i år også.

Her får du oversikten:

Torsdag 5. juli.

Pure love – The Voice of Ella Fitzgerald

Torsdag 5. juli. Klokken 15:30. 52 minutter.

Ella Fitzgeralds stemme var helt unik. Hun hadde absolutt gehør og stemmen strakk seg over tre oktaver, med en totalt uanstrengt frasering. Hva var hemmeligheten bak Ellas stemme? Hvilken effekt har hun hatt på senere generasjoner av jazzartister? I filmen møter vi blant annet Dianne Reeves og Dee Dee Bridgewater og vi blir med tilbake til Ellas røtter.

Kjøp billetter til Pure Love – The Voice of Ella Fitzgerald her. 

https://youtu.be/0YlZczozs4c

 

Bill Evans – Time Remembered

Torsdag 5. juli. Klokken 16:30. 1 t. 24 min.

Gjennom arkivopptak og intervjuer med medmusikere og familie får vi et nært innblikk i pianogigantens musikalske virke og ganske tragiske liv. Filmskaperen brukte åtte år på filmen, der vi blant annet møter Tony Bennett, Paul Motian og Jim Hall.

Kjøp billetter til Bill Evans – Time Remembered her. 

Se traileren her:

Fredag 6. juli.

Cecil Taylor: The Silent Eye

Fredag 6. juli. Klokken 14:00. 1. t. 10 min.

Dette er ingen vanlig dokumentar! Filmen byr på et møte mellom en amerikansk pianist på 88 år og en 72-årig japansk koreograf og danser. Sammen skaper de magiske øyeblikk i dette dvelende vakre kammerspillet. I Taylors leilighet utspiller det seg en elegant, ordløs konversasjon mellom to mestere.

Frijazzpioneren Cecil Taylor gikk bort i vår, 89 år gammel.

Kjøp billetter til Cecil Taylor: The Silent Eye

 

Open Land – Meeting John Abercrombie

Fredag 6. juli. Klokken 15:30. 1 t. 30 min.

John Abercrombies karakteristiske lyriske gitarstil har bergtatt lyttere via en rekke utgivelser på ECM, og sorgen var stor da gitaristen gikk bort i fjor. I dette nære portrettet blir vi med Abercrombie hjem, møter familie og katter og vi får delta på uformelle jam sessions i Johns egen stue. Filmen er neddempet og poetisk – akkurat som Johns musikk!

Kjøp billetter til Open Land – Meeting John Abercrombie

Se traileren her:

Lørdag 7. juli.

Barnivalfilm 8+

Lørdag 7. juli. Klokken 12:00. 1. time.

Fire flotte filmer for større barn! Wanda, Myrhull, Sykkelfugl og Theodor.

Kjøp billetter til Barnivalfilm 8+ her. 

Barnivalfilm 3+ (Jazzoo)

Lørdag 7. juli. Klokken 12:15. 30 minutter. 

I en lysning i skogen har alle jordens dyr samlet seg til en heidundrende musikalsk fest. Her er det rovdyr og planteetere om hverandre! Nattergalen henter elefanten og apene, kenguruen og koalaen og de andre dyrene. Koalaen vil hoppe som en kenguru, isbjørnen får hjelp til å finne veien hjem av blåhvalen og flodhesten klarer å rømme fra dyrehagen. Humoristisk tegnefilm for de minste, med fantastisk musikk av Oddjob, med blant andre Goran Kajfes

Kjøp billetter til Barnivalfilm 3+ (Jazzoo) her. 

Se traileren her:

Blue Note Records: Beyond the Notes

Skandinavisk premiere lørdag 7. juni. Klokken 14:30. 1 t. 30 min.

Få plateselskaper har betydd mer for jazzens popularitet enn ikoniske Blue Note Records. Gjennom arkivmateriale og samtaler med artister får vi et unikt innblik i selskapets historie og idégrunnlaget som har preget alle utgivelser siden 1939. I filmen møter vi legender som Herbie Hancock og Wayne Shorter og fremadstormende musikere som Robert Glasper og Lionel Loueke. Blue Note har siden starten dreid seg om ytringsfrihet, likhet og dialog – verdier som er like relevante I dag som da de to tyske immigrantene Francis Wulf og Alfred Lion startet selskapet.

Kjøp billetter til Blue Note Records: Beyond the Notes.

Se traileren her:

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg