– Dette betyr utrolig mye

«Verdens viktigste turné» er i gang. Nå vises de gamle Kongsberg-filmene på eldreinstitusjonene i kommunen.

– Dette betyr utrolig mye, sier Astrid Roen Hansen og Tine Christiansen på Nymoen helse- og aktivitetssenter.

Kongsberg kommune, Lågdalsmuseet, Krona kino og Team ASVO/3600.no har gått sammen og digitalisert gamle lokale filmskatter. To kinoforestillinger  er gjennomført, men nå kommer den viktigste etappen: Team ASVO skal nemlig turnere på eldreinsititusjonene i Kongsberg og vise filmene for beboerne.

Les også: Nå skal hemmelighetene avsløres

Første test ble gjennomført på Nymoen helse- og aktivitetssenter torsdag, og etter stemningen å dømme kommer turneen til å bli en kjempesuksess 🙂

– Jeg kjente meg igjen i alle scenene og levde meg skikkelig inn i filmene.
– Masse kjentfolk, dette var moro!
– Jeg husker at Petter Hugsted kom hjem med et kjøleskap som han hadde vunnet.

Humring, smil og latter viste at gamle minner dukker opp og setter i gang viktige prosesser hos mennesker som har levd en stund. Det er rett og slett stas å oppleve at dette betyr så mye for så mange. 

– Dette er hovedfokus i det vi jobber med til daglig. Det å hente fram gamle minner betyr veldig mye. Derfor passer disse lokalhistoriske filmene perfekt inn som en del av omsorgen og det vi driver med. Dessuten er det veldig god underholdning, sier Astrid Roen Hansen.

Nå er det Team ASVO som skal utføre den viktigste delen av oppgaven. Filmene er digitalisert og klargjort – nå begynner jobben. I regi av «Den Blå Timen» og Kongsberg kulturskole kan eldreinstitusjonene bestille en «lokalhistorisk time» med gamle Kongsberg-filmer – og veldig hyggelig besøk av gjengen i Team ASVO.

– Jeg gleder meg. Dette var jo kjempekoselig, sier Anita Undrum, en av Team ASVOs reportere.

Se Team ASVOs videointervjuer

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg