– Det var veldig bittert

Stian Kittilsen trodde han hadde skaffet seg verdens sikreste jobb på FMC. Sånn gikk det ikke…

36-åringen fra Hjuksebø måtte svelge en bitter pille – sist inn og først ut da FMC måtte nedbemanne.

– Jeg hadde en fantastisk jobb i Vinje Industrier, men med barn på vei og opptil 180 reisedøgn offshore gjorde at jeg ønsket meg en jobb nærmere hjemmet. Jeg ble hentet inn til en «sikker» jobb i FMC, men det varte ikke lenge før jeg ble sparket ut igjen, forteller Kittilsen.

– Men det ga meg også muligheter til å prøve noe jeg alltid har drømt om – å jobbe med biler.

For seks måneder siden fikk Kittilsen jobb hos Autosliver.

– Jeg stortrives som bruktbil-sjef, smiler Kittilsen.

– Jeg har alltid vært veldig opptatt av bil. Kanskje litt over snittet interessert. Jeg har hatt ti BMW M3 og kjørte Porsche 911 i sju år. Nå har jeg skaffet meg enda en M3 – en 2004-modell – den siste med rekkesekser – sånn som den skal være…

Lett å se at Stian Kittilsen blir gira av å snakke om bil. Han er faktisk glødende opptatt av teamet, noe som er vesentlig når jobben er å omsette bruktbiler, med høyest mulig fortjeneste.

– Det er ekstremt mye å gjøre – jeg tenker bil døgnet rundt. Hvis du taper en tusenlapp per solgte bruktbil, så blir det mye penger – når du selger 300 biler i året…

Bil er sjeldent en god investering. De fleste av oss selger og bytter inn bruktbiler med reale tap – som vi bare må svelge unna med et matt smil. Stian Kittilsen vet ikke hvor vondt det kan være.

– Du må være litt kremmer – det er det som er moro.

– Jeg har kjøpt og solgt biler hele livet, men jeg har aldri tapt en krone!

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg