Det magiske vinterlyset

I min jobb som fotograf er jeg så heldig at jeg får være masse ute når jeg har oppdrag (en annen veldig god grunn for meg til ikke å være studiofotograf, hehe!) – og det elsker jeg, i alle årstider. 

Se en stor bildespesial nederst i saken. 

Tekst og foto: Maria Vatne

En stor del av jobben er likevel uunngåelig; jeg må redigere bildene og gjøre kontorarbeid, og det tar timesvis.

Vinteren er hard da, synes jeg: De få timene det er dagslys, sitter jeg ofte inne og jobber, og ender med å nesten ikke få lys på nesa i det hele tatt mange av dagene (noe sikkert mange av landets kontorrotter kjenner seg igjen i!).

Jeg prøver å være bevisst det, og skifter innimellom på rytmen, sånn at jeg kan være ute med ungene på dagtid, og inne og jobbe på ettermiddagen. Det hjelper. Og da har jeg jo også fått muligheten til å fotografere det utrolig vakre vinterlyset.

Det er ikke mye av det, men det er temmelig magisk!

– Maria 

Titt gjerne innom meg på mine nettsider bygdefotografen.nowildandfree.no (bloggen min) og birth.no (fødselsfotografier). Du kan også finne meg på facebook.com/bygdefotografen og /fodselsfoto. Håper vi sees!

Her fra et par vandrerturer med ungene i januar:

3600.no

Se alle innlegg