– Det kommer til å bli magisk

Cathrine Kvitnes ville skape noe langs elven i Kongsberg. Foto: Anniken Tangerud

25 innslag er allerede med.

22. september, 2018, er en kveld du bør sette av i kalenderen. Da inviterer nemlig byens kultur- og idrettsliv til en opplevelse Kongsberg aldri har sett maken til.

Elvelangs heter konseptet og en kveld hvor man lyssetter en løype langs Lågen i sentrum hvor folk kan få oppleve Kongsbergs fantastiske kulturliv – helt gratis. 

– Dette er et positivt og gratis kulturarrangement som forhåpentligvis kan samle folk langs Lågen, hvor du får oppleve urban, stemningsfull natur og ulike kulturinnslag som lyssetting, installasjoner, musikk, dans med mer, forklarer kveldens primus motor, Cathrine Kvitnes til 3600.no.

Forrige gang vi tok en prat med Cathrine om prosjektet i fjor, var det bare en drøm. 22. september, kommer drømmen i oppfyllelse. 

Kartet er klart. Foto: Anniken Tangerud

– Det har ramlet inn masse forslag! Den største utfordringen har vært å forklare hva dette egentlig går ut på, smiler hun.

Poenget med kvelden er at du skal bruke kveldsturen din på en liten rute langs elva og bli engasjert.

– Det handler om å ikke lage så mange avtrykk, men heller fremheve den som den vakre elven er. For eksempel har vi tatt i bruk elementer som allerede er der og er i bruk, men ser på de på en annen måte.

Selv om ikke alt er helt spikret ennå kan Cathrine røpe at det i alle fall blir 25 innslag, hvis ikke mer.

Hun nevner i fleng aktører som Kulturskolen, Glogerfestspillene, Studio3, Acta Musicae, Kongsberg Blandakor, Bergstaden Taekwondo, Lysdesign på USN, Mormors Have barnehage, Kongsberg Kameraklubb, korpsene i byen (som er over 80 musikere fra både Kongsgårdmoen Skolekorps og Guttemusikken), Rippit Actionsenter og fagskolen som noen av bidragsyterne du kan oppleve den kvelden.

– Jeg hører rykter om at Kongsberg Krim også ønsker å være med, men de er veldig hemmelighetsfulle – og det er kanskje bra det, men jeg har nevnt at det vil være barn tilstede, ler hun.

Alt dette har de prøvd å plassere langs løypa etter beste evne for å få en variasjon i opplevelsen.

Slik blir løypa Elvelangs 2018. Foto: Elvelangs

– Samtidig ønsker vi å skape en interaktivitet. Vi ønsker å legge masse til rette for at barna kan være med på ting – gjøre ting – spille på ting, her er vi mange som har kommet med ideer.

– Målet er at vi skal treffe alle visuelt og sanselig. Det skal være morsomt, stemningsfullt og skape liv. Du skal bli nysgjerrig og oppleve noe som engasjerer deg.

22. september braker det løs og det er jo ikke så lenge til. Hvordan er pulsen?

– Den er høy! Dette er jo noe vi jobber med på kveldstid, så ting tar tid. Logistikken er kanskje det mest utfordringene. Men det som hold meg våken om natten er om alt kommer på plass i tide, samt å få nok hjelp, forklarer hun.

De utallige timene Cathrine legger ned på fritiden etter at barna har lagt seg, kommer i tillegg til god og sterk hjelp fra blant andre Tassy Thompson (StudioTASSY) som kreativ leder, Mana Rambod, Margit Åsarmoen, Heidi Hesselberg Løken, Eva Tovsrud Knutsen, Caroline Nesbø Baker, Liv Mjøllner Nørsterud og Irene Bjørnnes.

Fått sponsor

Like før saken gikk i trykken fredag morgen, ringer en lykkelig Cathrine oss med en gladnyhet: de har fått en sponsor.

– Kongsberg Gruppen er med som sponsor! Det er så bra og vi er utrolig takknemlig for at de vil være med å bidra til at dette kan gjennomføres! forteller hun begeistret.

Trenger flere frivillige

– Behovet for flere frivillige er stort og vi ser gjerne at flere hiver seg med. Og hvis det er noen som har en jolle og en roer tilgjengelig, så tar vi gjerne i mot hjelpen, forteller hun noe kryptisk.

Frivillige kan melde seg hos Frivillighetssentralen eller ta kontakt med Cathrine via Facebook eller nettsiden.

Kvitnes satser også på at folket selv blir med på å skape en uforglemmelig kveld.

– Det er mørkt, så vi oppfordrer publikum til å være litt kreative med hva de tar på seg. Du kan være ditt eget juletre, bruke reflekser, hodelykter, ledbåndbelysning, fargerikeklær, sykkel-lys, og skape lys langs turen selv.

– Elva er tilgjengelig året rundt, men akkurat den 22. september vil vi anbefale å ta turen fra kl. 1900 og utover, og håper vi ser så mange som mulig!

Det er også mulig å ta turen også for bevegelseshemmede om de tar en liten omvei rundt Kølabånnparken.

Målet er at dette blir en årlig tradisjon og at de blir bedre og bedre for hvert år.

– Det som er gøy er at alle her i byen er så positive! De synes at dette er et bra initiativ. Jeg legger ikke skjul på at det har vært tøffe kvelder, men nå er vi her og nå må vi få det til å funke.

– Får vi alt til å klaffe, tror jeg dette blir veldig bra. Det blir bra uansett og jeg gleder meg utrolig mye! Det kommer til å bli magisk! avslutter hun ivrig.

For mer informasjon vil anbefaler Cathrine å følge dem på instagram og facebook – det vil komme mye informasjon fremover under #elvelangsikongsberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg