– Det er jo meg dere leter etter!

Karianne Hove (til venstre) skal hjelpe Melinda Odden. Foto: privat

Melinda Odden er klar for nye utfordringer.

I midten av januar skrev vi en artikkel hvor Karianne Hove søkte mennesker som ønsket en livsstilsendring.

Det tok ikke lang tid før første kandidat, Kjersti Schanke, begynte sin reise. 

En annen som ønsket hjelp var Melinda Odden. 

– Den første tanken som slo meg da jeg kom over artikkelen var: «Det skal jeg være med på!», innrømmer Melinda ivrig og ler.

Den 40 år gamle tobarnsmoren har visst hvem Karianne er i mange år og har på mange måter latt seg inspirere av henne.

– Jeg har fulgt med på Karianne en stund og hun har en attityde som appellerer til meg, så jeg tenkte med en gang: «Hvis jeg kan få coaching av henne, da er jo det en veldig bra ting!». Hun er inspirerende fordi det hun gjør er så gjennomført og på en positiv måte, understreker hun.

«Røkk og napp» 

Melinda har en aktiv bakgrunn som håndballspiller. Nå går det mer i sykling, styrke og gåturer til og fra jobb.

– Men jeg er veldig røkk og napp. Jeg har hatt så mange unnskyldninger, og ryker du én gang, er det lett å ryke igjen. Spiser jeg potetgull, er det lett å si at «jammen, da kan jeg ta meg litt brus også». Du blir bare så slapp. Nå gidder jeg ikke engang gå til treninga, og det er flaut, røper hun og ler. 

– Jeg trenger noen som kan holde meg i øra! Nå har jeg lyst til å ha fokus på meg selv, komme i form, ha det gøy og være rundt ei som har positiv energi, og samtidig lage sunn og god mat til ungene og meg selv, understreker hun. 

De to har allerede hatt et første møte og lagt en slagplan tilpasset Melinda. 

– Jeg ble glad da jeg oppdaget at det også innebar en kostholdsplan som ikke var sånn «cottage cheese med bringebær» til frokost eller leve på raw food, men helt vanlig og jordnær mat i riktig mengde. Jeg skal liksom ikke sulte meg hjæl eller dø, forklarer hun og ler.

At Melinda er motivert, er det ikke tvil om. 

– Jeg merket med én gang at hun var «all in». At hun har guts, er uhøytidelig, og tåler å bli pushet litt. Så dette blir bra, understreker Karianne. 

– Karianne gjennomskuer meg. Nå har jeg ikke samvittighet til å jukse, og hun vet at jeg trenger å bli pusha litt. Uten at det blir fjasete, forteller hun. 

Melinda forteller at hun synes det er gøy at 3600 er med på å løfte Kongsberg opp og frem og ser denne serien som et ledd i dette.

– Jeg er heldig som får muligheten til å være med. Det er moro å se hva som skjer i lokalsamfunnet. Kanskje flere blir inspirert til å trene eller komme i form?

Nå ser hun frem til å møte Karianne igjen.

– Jeg gleder meg veldig til neste gang. Nå vet jeg hva jeg går til. Så nå er det bare å måke på. Nå har jeg ingen unnskyldning! ler hun. 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg