Det er duket for en stjernekveld

Ruth Lillegraven. Pressebilde

Live på EnergiMølla!

Fredag 25. oktober er det duket for en kriminell festaften i bergstaden ved Lågen.

Med bokkafeer, musikk, kriminelt stunt, kortfilm, markante nye stemmer, par i krim og kvinner i vitneboksen, samt utdeling av «Maurits Hanen prisen-Nytt blod», bør du ta turen ned til Mølla denne kvelden.

Tekst: Arve Fretheim 

De nominerte

Kvelden innledes med utdeling av «Maurits Hansenprisen – Nytt  blod».

I år har juryen bestått av Rune Larsstuvold, Kjell Ola Dahl og Arve Fretheim. Det knytter seg alltid spenning til denne utdelingen. Hvilken debutant skrev fjorårets beste krimroman?

De nominerte er Rita Aslesen, Lasse Gallefoss og Ruth Lillegraven.

Kriminelle godbiter

Utover kvelden følger den ene kriminelle godbiten etter den andre i tett rekkefølge.

Først ut er en samtale med «Nye markante stemmer i norsk krim».

Forfatterne er Jan Boris Stene, Roar Ræstad og Lasse Gallefoss. Det er en glede å trekke disse tre forfatterne fram i lyset. Med sine bøker er de med på å gi norsk krim et nytt løft. Deres bøker fortjener i høyeste grad å leses.

Neste programpost har vi kalt «Tre kvinner i vitneboksen».

Marit Reiersgård og Lene Lauritsen Kjølner har en lang rekke krimromaner bak seg. Kjølner har sågar vunnet «Nytt blod prisen», mens Reiersgård har vært nominert til Riverton-prisen. Så er det en stor glede å presentere et nytt tilskudd til krimlitteraturen: Ruth Lillegraven. Lyriker med Bragepriser, men nå altså med en intrikat krimroman.

Kurt Aust og Chris Tvedt er etablerte navn i norsk krim med en rekke priser. Men de skriver også krim sammen med sine koner, Kin Wessel og Elisabeth Gulbrandsen. Derfor «Par i Krim». Hvordan er det å pønske ut kriminelle intriger i samarbeid med sin ektefelle. Hva kan ligge bak det?

Musikk og krim i skjønn forening.

Deretter blir det heftig musikk med Kongsbergs eminente gitarist, Tom Hasslan, som sammen med Kjell Ola Dahl og Nils Nordberg vil sørge for kveldens kriminelle stunt.

Kortfilm og KOVS

Og som ikke det er nok: Hva med en kortfilm skrevet og regissert av Ina Sofie Martinsen? Og la oss for all del ikke glemme elever fra Musikklinja på Kongsberg videregående skole med musikalske innslag.

Det er duket for en stjernekveld. Live på Energimølla

3600.no

Se alle innlegg