Micke Rydell har høy puls om dagen. I morgen åpner ølfestivalen dørene for syvende gang.

– Jeg har en 10 timers jobb foran meg i bryggerhuset idag, forklarer han fort på klingende svensk og smiler.

Vi møter den ordrappe svensken i en av Vestsidas koseligste bakgårder: Opsahlgården Christian’s Kjeller. Fredag 8. juni åpner årets ølfestival og det er mye som må på plass før den tid.

Ikke minst drikkevarene.

– Jeg «kegger» fire nye øl som har premiere i morgen, så de må jo bli klare, ler han.

En av ølene er en slags form for hyllest til byens historie: to søstre som i sin tid forsøkte alt for å stoppe byens aktiebryggeri.

– Vi har brygget en surøl med tyttebær til ære for de to og kalt den Søstrene Sembs Sure.

Den entusiastiske ølbryggeren har smakt mer enn 30.000 øltyper,  har over 20 år i bransjen bak seg og siden 2011 har han skapt et utopia for ølfrelste fra hele verden her ved Christian’s Kjeller i Opsahlgården.

Se video av Micke brygge øl nederst i saken. 

Les også: Norges koseligste festival går spikrakt uppåt. 

Verdenspremierer

Da vi spør han hva han gleder seg til mest, vet ølentusiasten knapt hvor han skal begynne.

– Det er første gangen Danmarks beste mikrobryggeri, Thisted Bryghus, besøker Norge! De vant prisen for årets beste bryggeri i Danmark tre år på rad [2015-2016-2017, red.anm.] og har verdenspremiere på to engangsfat som bare vil være mulig å drikke her! Etter det vil de bare være tilgjengelig på flasker, skryter Micke stolt.

Hvordan har det seg til at du fikk tak i dem?

– Da jeg utdannet meg til brygger i Danmark i fjor, ble jeg kjent med Kjeld Vagn Lauritsen og vi ble veldig gode venner. Han jobber på bryggeriet, så det tok ikke lang tid før det ble bestemt at de kom hit.

– Det er kjekt å kjenne folk, legger han til med et lurt smil.

Nettverk – ja, det kan vi trygt si Micke har.

– Jeg har laget en imperial stout med sjokoladebønner, vanilje og rosiner og infusert den med Braastad X.O. Den har premiere i morgen og den er så god! Den er latterlig bra.

Årets ølfestival får besøk av noen nye og noen gamle utstillere og Micke gleder seg såklart.

– Det blir den beste line-upen hittil! Jeg gleder meg som et barn på julaften. Det her blir skitkult! Vi kommer til å få hür mycke folk som helst! avslutter han.

Ps. Om du ikke er glad i øl, serverer de cider også.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg