Denne kompetansen er viktig

Aktive i gatebildet - også denne helgen. Foto: Røde Kors Kongsberg

Ida Helgesplass har vært frivillig i Kongsberg Røde Kors i litt over fire år, og gleder seg til de skal markere den internasjonale Røde Kors dagen.

Lørdag 5. mai er det markering av den internasjonale Røde Kors-dagen, som egentlig er 8.mai.

– I år er temaet livreddende førstehjelp. Røde Kors skal ha stand i Storgata hvor de vil lære bort førstehjelp og vise skadesminking. Det vil også bli arrangert quiz med fine premier og selvfølgelig vil det bli servert nydelige vafler, forteller Ida ivrig til 3600.no.

Det blir også bamsesykehus for de minste.

– Så om bamsen din er syk eller skadet og har behov for en sjekk, må du gjerne ta den med, så skal vi sørge for at vi gjør vårt beste til at den blir frisk igjen, smiler Ida.

Stine Solberg og Emilie Johnrud Foto: Røde Kors

«Din kunnskap og innsats kan være med å redde liv»

Helgesplass understreker hvor viktig det er å ha livreddende kompetanse.

– Tenk deg at en av dine nærmest den som blir akutt syk eller skadd, da er det du som må ta ansvar og hjelpe, forklarer hun. Det bli anledning å prøve seg på førstehjelp på Anna-dukkene som Røde Kors stiller med, men du kan også melde inn som støttemedlem.

Din kunnskap og innsats kan være med å redde liv! Førstehjelp er ferskvare og det er derfor viktig å oppdatere kunnskapen sin ved jevne mellomrom. Alle kan gjøre noe for å hjelpe!

Det må også nevnes at Røde Kors tilbyr førstehjelpskurs og produkter til lokalt næringsliv, så det er bare å ta kontakt. I tillegg kan man melde seg opp som blodgiver på standen til lørdag. Kanskje akkurat du hjelper noen som trenger en blodoverføring!

Røde Kors fra Kongsberg vil stå i Storgata ved Jernia fra 11.00-15.00, så for alle som er nysgjerrige, vil ta en prat med Røde Kors, spise en vaffel eller lære om førstehjelp er hjertelig velkomne for en tur bortom.

Les også: 80 år tilstede for deg. 

Foto: Røde Kors

3600.no

Se alle innlegg