Denne er det mange som venter på!

Mercedes E-klasse ble lansert tidligere i år, og mange har ventet i spenning på stasjonsvognen.

Broom har allerede testet sedan-versjonen i Portugal, og ga den terningkast 6. Men nå er det altså stasjonsvognen og norgesfavoritten som står for tur. Dette er den første E-klassen som representerer merkets nye designfilosofi og image. Og som mange ventet, følger den fotsporene til lillebror, C-klasse tett.

«I motsetning til dagens versjon, er nye E-klasse stasjonsvogn langt rundere i kantene. Det er spesielt hekken, med en fallende taklinje, og baklyktene som skiller seg ut. Målet er at bilen skal fremstå mer moderne og sportslig, samtidig som det luksuriøse preget skal bevares. Derfor leveres volummodellen med tre ulike eksteriørdesign: AMG, Avantgarde og Exclusive. Sistnevnte er utstyrt med den klassiske Mercedes-grillen, og stjerne på panseret. De to andre, som fremstår langt mer sportslig, får stjernen plassert i grillen. Det er ingen tvil om at Mercedes E-klasse er en viktig modell her hjemme. Det er stasjonsvognen som har solgt desidert mest, derfor er det knyttet ekstra høye forventninger til nyheten som ventes på norsk jord i løpet av høsten», skriver Broom.

Hvordan er den å kjøre?
E-klasse har alltid vært en velkjørende bil, men noen stor kjøreopplevelse har den egentlig ikke stått for. Her har det handlet om komfort og evnen til å sluke mange mil på motorvei ubesværet, framfor knivskarpe kjøreegenskaper. Men nå har det sannelig skjedd ting! Mercedes tar konkurransen fra Audi og særlig BMW på alvor. Det handler naturligvis om elektroniske hjelpemidler, men også et understell som er perfeksjonert mot presise kjøreegenskaper. I testbilene med luftfjæring er det betydelig forskjell fra komfort til Sport +. I førstnevnte innstilling er bilen svært komfortabel, i Sport strammer den seg opp og byr på kjøreglede vi ikke har opplevd i en vanlig E-klasse tidligere. Støydempingen er særdeles god. Det er tyst inne i bilen, selv i høye motorveihastigheter. Det er med på å underbygge følelsen av påkostet luksusbil. Her kan du virkelig sluke mange mil uten å bli sliten. Mercedes tilbyr også siste versjon av sin Drive Pilot i denne bilen. Et imponerende system som i praksis gjør bilen nesten helt selvkjørende.

Snart kommer drømmebilen til Kongsberg Bilsenter!

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg