Den lokale jazzruta: Jazzboksen

Følg våre lokale helter under jazzfestivalen.

Årets Jazzfestival er like om hjørnet og om du ønsker å heie på noen av byens egne talenter, har vi laget en oversikt til deg.

Den første oversikten handler om noen av de lokale artistene som vil opptre i Jazzboksen.

I Jazzboksen, som du finner midt i krysset Storgata – Tinius Olsens gate, arrangeres det gratiskonserter hver dag, hele dagen – og gir studenter, semiprofesjonelle og amatører muligheten til å spille konsert for et bredt publikum.

Onsdag 3. juli.

Reidun Ottersen (vokal), Sjur Folgerø (gitar), Sigurd Heide Aadland (bass), Markus Kristiansen (trommer)

Reidun Ottersen Kvartett // 13.30

Med beina godt planta i et mangfold av stilarter, snor disse fire musikerne seg gjennom blues og jazzpop, funk og tradjazz. Krydret med små hint av fri improvisasjon og omarrangerte poplåter, danner de et lekent og variert lydbilde. Etter et gjennomført år på Toneheim folkehøgskole er de nå klare for å innta Jazzboksen med fast groove og fengende samspill. Her er det rett og slett noe for enhver smak!

Stripped.

Stripped // 18:00

Stripped gir deg akustiske versjoner av kjente låter innen en bred variasjon av sjangere. Her får du alt fra 80-tallsrock, via pop og Motown, til nyere listetopper. Nytt og gammelt i skjønn forening, utført med rytme og groove!

Synne Hoff

Synne Hoff // 19:30

Med klar vokal og kraftige melodier forteller sanger og låtskriver Synne Hoff gjenkjennelige historier gjennom fengende popsanger. Bak pianoet, ofte kombinert med elektronikk, trommer og tonn av baksang, tar hun lytteren med på en reise gjennom sine direkte og følelsesmessige tekster.

Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis

Cort Piil // 21:00

Drømmestipendvinner og Jonas B Gundersen stipendvinner, tidligere elev på trompet og klaver ved kulturskolen, TUP og musikklinja ved Kongsberg videregående, Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis, spiller med Cort Piil. I dag studerer Andreas jazz utøvende trompet ved Grieg Akademiet i Bergen.

Torsdag 4. juli

Reidun Ottersen kvartett // 18:30

Med beina godt planta i et mangfold av stilarter, snor disse fire musikerne seg gjennom blues og jazzpop, funk og tradjazz. Krydret med små hint av fri improvisasjon og omarrangerte poplåter, danner de et lekent og variert lydbilde. Etter et gjennomført år på Toneheim folkehøgskole, der bandet blei danna, er de nå klare for å innta Jazzboksen med fast groove og fengende samspill. Her er det rett og slett noe for enhver smak!

Fredag 5. juli

Gunnar Nilsen

Gunnar Nilsen band // 15:30

Dette bandet presenterer musikk som Egil «Bop» Johansen gjorde med sitt eget orkester, Jazz Incorporated. Johansen var allerede som tenåring ansett som en av norges beste trommeslagere og var profesjonell fra han var 16 år. Han fikk kallenavnet «Bop» fordi han var god til å spille musikkformen bebop.

Øystein Østensen.

Øystein Østensen m. band // 20:00

Les mer om Øystein Østensen da han var Drømmestipendkandidat her. Under årets jazzfestival er han tilbake for å imponere hjemmepublikummet.

 

3600.no

Se alle innlegg