Den lokale jazzruta: Festivalgata

Følg våre lokale helter under jazzfestivalen.

Årets Jazzfestival er like om hjørnet og om du ønsker å heie på noen av byens egne talenter, har vi laget en oversikt til deg.

Les også: Den lokale jazzruta: Jazzboksen. 

I dag har vi kommet til lokale artistene som vil opptre i Jazzgata.

I Jazzgata, som du finner midt i gata utenfor Grand Hotel, arrangeres det gratiskonserter hver dag, hele dagen – og gir studenter, semiprofesjonelle og amatører muligheten til å spille konsert for et bredt publikum.

Onsdag 3. juli.

Bandworkshop // 15:00

Årets bandworkshop er klare for konsert! Kongsberg er kjent for å dyrke frem mange dyktige musikere, og vi tror at jazzfestivalen og workshopen er en viktig årsak til dette. På workshopen blir det lagt vekt på å jobbe gehørbasert og instruktørene vil gir delakerne undervisning i improvisasjon.

Kongsberg Storband

Kongsberg Storband // 18:00

Bandet gir deg en variert meny av toner og rytmer. Vi beveger oss fra høyenergi funk og rock til myke ballader – fra Latin-Amerika til Afrika. Med et aldersspenn fra 17 til 70+ får unge talenter blomstre blant gråhårede veteraner fra det lokale jazzmiljøet. Vi gleder oss over at «klekkeriet» fremdeles virker!

Way Down the Rainbow på scenen i 2018. Foto: 3600.no

Way Down the Rainbow // 19:30

Way Down the Rainbow ble til på musikklinja på Kongsberg i 2016. Med utgangspunkt i psykedelisk rock, grunge og rock-ballader gjør de sin egen greie ut fra hvordan de føler og har det – med et mål om å spre glede rundt seg!

Torsdag 4. juli

Bøttehuene

Bøttehuene // 13:30

5 ungdommer fra Kongsberg Kulturskole er klare for Kongsberg Jazzfestival. Gjennom året deltar de på UngJam på Musikkhuset Energimølla. Musikken spenner fra pop, funk, rock og litt jazz – men med alltid godt humør.

Kongsberg Storband // 15:00

Bandet gir deg en variert meny av toner og rytmer. Vi beveger oss fra høyenergi funk og rock til myke ballader – fra Latin-Amerika til Afrika. Med et aldersspenn fra 17 til 70+ får unge talenter blomstre blant gråhårede veteraner fra det lokale jazzmiljøet. Vi gleder oss over at «klekkeriet» fremdeles virker!

 

Fredag 5. juli

Kongsberg Storband // 11:00

Bandet gir deg en variert meny av toner og rytmer. Vi beveger oss fra høyenergi funk og rock til myke ballader – fra Latin-Amerika til Afrika. Etter 17 år ba Jon Gunnar Tovsrud om avløsning, og vi har vært så heldige å få Oreste Kindilide som dirigent. Med et aldersspenn fra 17 til 70+ får unge talenter blomstre blant gråhårede veteraner fra det lokale jazzmiljøet. Vi gleder oss over at «klekkeriet» fremdeles virker!

Funked Up

Funked Up // 20:00

Funked Up er lokalbandet som spiller tøffe og kjente låter- med masse trøkk og spilleglede! Med hele 3 vokalister i front, blåserekke og et tettsittende band, blir det garantert hett i Festivalgata!

 

Lørdag 6. juli

Funkelia Groove Company // 20:00

Med byens råeste blåserrekke, energiske vokalister og et repertoar det lukter krutt av, kommer Festivalgata til å svinge lørdag kveld. Funkelia Groove Company serverer soul og funk med stor energi og boblende spilleglede. Gå ikke glipp av en time med denne gjengen, som får æren av å sette punktum for årets festival i Festivalgata.

 

3600.no

Se alle innlegg