For bilSpiten er det viktig å ta et aktivt samfunnsansvar, og gi noe tilbake til lokalsamfunnet.

Det kan basketspilleren Øivind Lundestad (24) være et godt forbilde på.

24-åringen, som er født og oppvokst i Kongsberg og spilt over 70 landskamper for Norges aldersbestemte landslag, er både elitespiller og ansvarlig for Miners skolelag.

Det er klart det er krevende også til tider, men det er jo moro, forteller 24-åringen.

Det er veldig relasjonsbyggende. Man møter mye mennesker som er engasjert, enten om de følger laget vårt, støtter laget vårt, spiller på laget vårt eller er med i klubben vår, så møter man veldig mange mennesker og det syntes jeg er gøy da.

Men du må trene hver dag da og sette av mye tid til dette her, og det er krevende, men absolutt verdt det. For det er et moro opplegg å være med på.

Lundestad er også trener for skolelagene og det betyr mye for ham.

lundestad3
Brenner for idretten sin og lokalsamfunnet sitt. Foto: Magnus Bjørnnes, Akari

– Her møter jeg hele tiden spennende utfordringer. Folk er individuelle og spesielt yngre mennesker som er i en fase i sitt liv hvor man er i utvikling og man lærer om seg selv hele tiden, må håndteres forskjellig, forklarer Lundestad.

– Men det er veldig givende å finne ut av hvordan man skal nå frem til de og lære de å spille basketball, samtidig som de har en kul opplevelse og de lærer hverandre å kjenne,

Basketball er for meg en lidenskap, noe jeg har gjort hele livet mitt og noe jeg syntes er fantastisk moro. Og når det er noe jeg kan dele med andre, så er det en drømmejobb.

 

Som samarbeidspartner er de i bilSpiten aktive og synlige på hjemmekampene til Miners med ulike tilbud og aktiviteter.

De er også med på å lage egne arrangementer i samarbeid med Miners.

Marius Spiten-Nysæter, Styreleder hos bilSpiten

Blant annet arrangeres Ford Silvercup som er et spektakulære basketarrangement for store og små som inviteres til en aktiv og flott dag med basketball, grilling, aktiviteter, musikk, og mye mer.

Gled deg til vårens mest spektakulære basketarrangement: Ford SilverCup – lørdag 22. april 2017. Klikk her for påmelding!

Alle gutter og jenter i 2. – 6. klasse inviteres til å delta på  Ford SilverCup 3×3 basketballturnering, mens alle andre inviteres til å komme for en hyggelig dag med basket, mat, musikk, og mye sosialt.

Det er gratis å delta og gratis å komme!

Skoleprosjektet

Bakgrunnen for bilSpitens samarbeid med Miners er deres rolle og posisjon i Kongsberg og ikke minst deres engasjement i lokalsamfunnet noe de viser for eksempel gjennom skolebasketprosjektet. Les mer om prosjektet her!

På toppen av dette har de mennesker som brenner for det de driver med noe som passer godt med at vi brenner for våre kunder for å kunne gi de Kongsbergs beste bilopplevelse, forteller Marius Spiten-Nysæter, Styreleder hos bilSpiten

Se episode #1 i serien Kongsberg Miners her!

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg