De pleier byens blomster

Tommi og Love har en meningsfull sommerjobb. Foto: Anniken Tangerud (mobilbilde)

Tommi Luchsinger (25) og Love Borgejordet (19) har ansvaret for å holde byens vakre blomster vedlike.

Du har kanskje lagt merke til de mange vakre blomsterdekorasjonene som har prydet byens gater i sommer?

Vel du er ikke alene og jeg har lenge hatt et ønske om å både få ta en liten prat med og takke de som pleier dem.

Tilfeldighetene ville ha det til at anledningen kom i dag – da jeg var på vei til jobb og skulle svinge til Nybrua over flerbrukskrysset.

Borte ved de flotte bedene, satt Tommi og Love med hendene nedi jorda og luket i den steikende morgensola.

– Vi er sommervikarer for Park og Idrett i kommunen og gjør litt forskjellig, men jeg har hatt mye av ansvaret for blomstene, forteller 19 år gamle Love entusiastisk.

Det er den nyutdannede anleggsgartneren Jannis Kontogonis fra kommunen, som har hatt ansvaret for de mange oppsatsene og blomstene henter de først og fremst fra Hvittingfoss.

– Faktisk så var de bedene vi luker i dag endel av fagprøven hans, forklarer Love stolt og forteller videre at hun var med å hjalp han sette de opp.

Byens Storgata er pyntet. Foto: Anniken Tangerud (mobilbilde)

Det har vært en travel sommer for vikarene, men det tar de med et smil.

– Det er en sjukt digg og veldig ålreit sommerjobb. Spesielt siden det har vært så fint vær, forteller Tommi.

– Jeg har lært masse, trives godt og det er mange flinke ansatte her. Så det er interessant, morsomt og ikke minst en veldig takknemlig jobb, legger han til.

Love er enig.

– Du blir jo litt stolt da du får så mange gode tilbakemeldinger. Det er en veldig givende jobb å ha. Dette er noe folk setter pris på, forteller hun.

Allerede tidlig i mai begynte Love å hjelpe til med de store amplene (som må spesiallages på et gartneri i Vestfold) og siden hun har en personlig interesse i å stelle planter og blomster, kan man på mange måter si at hun har den perfekte sommerjobben.

– Dette er noe helt annet enn å sitte inne et sted å jobbe. Samtidig legger du endel følelser i dette. Dette betyr mye for mange, smiler hun.

Foto: Anniken Tangerud (mobilbilde)

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg