De fikser hagedrømmen din

Det blir ofte et litt større prosjekt enn tegningen, men det er en del av det som er gøy, forteller Tove Helen Hjermunsrud, som jobber ved Kongsberg Hagesenter, ivrig til 3600.no.

Les også: Her er hagesenteret kunden tar med seg nistepakken til. 

Vi møter Tove og samboer Håkon Andreas Hestenes, på jobb i Sulusåsen. Solen steiker denne junidagen, men smilene sitter løst. Rundt oss står det en rekke ulike planter og prydbusker på rekke og rad.

Her skal det pyntes og bli både grønt og lekkert i uterommet.

Glad i planter. Tove stortrives på jobb. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Hva jeg elsker med jobben min? At jeg får være så mye ute og brukt kroppen min! Du sitter ikke mye stille, ler Tove, som har jobbet med denne type hagearbeid de siste 10-15 årene, da vi spør.

I tillegg ser du resultatene umiddelbart, så det er et veldig takknemlig arbeid, legger hun til.

Kongsberg Hagesenter tar på seg alt av små og store jobber for hagen og uteområdet ditt. Fra å klippe hekken din til å totalrenovere uterommet til å oppfylle din hagedrøm.

Folk er opptatt av å ha det fint rundt seg, også i hagen. Tenk så mye tid man tilbringer der i sommerhalvåret. Fra lek til hygge, det er jo et viktig «rom» på lik linje med kjøkkenet eller badet og bør planlegges deretter, understreker Håkon.

Planter og blomster sprer glede og farge i tilværelsen og skaper det personlige preget. Det er jo så viktig for trivselen, forteller Tove entusiastisk.

Fiks ferdig på noen timer. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Om hagen ikke er helt som du ønsker, er det smart å ta kontakt med profesjonelle.

Det er mange som går på en smell og kjøper feil planter for eksempel. Det kan bli kostbart i lengden å bytte ut. For om du ikke har peiling, kan du gjøre stor skade.

– Men bruker du litt penger på en ordentlig hageplan, skikkelige tegninger av hagen din som er tilpasset dine ønsker og den type jord, skygger og lys som unike til din eiendom, kan investeringen virkelig lønne seg i det lange løp.

– Vi sørger også for at de nye vekstene blir plantet riktig og får den beste starten som mulig, forteller Tove.

Hos Kongsberg Hagesenter får du hjelpen til å skape DIN hage. Her er hver hageplan unik, skapt ut ifra dine behov, visjoner og ikke minst stedet.

Bak hageplanen står Reidun Bergan og hennes selskap Idéhagen.

Hageplanleggeren. Reidun tegner hagen din ned til siste detalj. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

 

Reidun, som mange kjenner fra hennes lange fartstid i Kongsberg Hagesenter, har mer enn 40 års erfaring i bransjen og tilnærmet lyser opp da vi spør hva det beste med jobben hennes er:

Det er jo at jeg får brukt mine iboende egenskaper innen kreativitet, form og farge, smiler Reidun varmt.

Jeg hjelper kunden til å få en hage der de føler seg hjemme i og det betyr så mye og er så givende, legger den kunnskapsrike hageeksperten til.

Det er tydelig at både Tove, Håkon og Reidun er stolte av jobben sin. Håkon, som røper det blir mye jobbing i mai og juni, innrømmer han til og med til tider tenker på gamle prosjekter om natten og sliter med å gå forbi tørre planter. Det handler rett og slett om en ekte lidenskap for alt grønt.

Du får et slags eierskap til stedene man har vært, så alle jobbene, store som små, betyr like mye, røper han.

Nå i sommermånedene er det hektisk, men det tenker de ikke så mye på. Spesielt ikke når de ser hvor glade kundene blir.

Det er så artig når alt er ferdigstilt. Kunden reiser på jobb om morgenen og kommer tilbake på ettermiddagen til en «fiks ferdig» hage. Den takknemligheten de viser, hvor fornøyde de blir og den klemmen du får for et godt stykke arbeid, betyr mye, avslutter Tove.

Trenger du hjelp til hagen din? Da er det bare å ta kontakt med Kongsberg Hagesenter på telefon 32 76 51 53, mail: post@kongsberghagesenter.no eller besøk nettsidene deres på Kongsberg Hagesenter.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg