DDR lovet oss grå politikk, øl, trøkk og sex – vi kan krysse av alle punktene på lista!

Ventetiden var over, innkallingen til tysk politisk samling i regi av DDR var et faktum fredag kveld. Dette fikk valgmøtene til Donald Trump til å virke blasse i sammenlikning.

Band: DDR (Deutsche Demokratische Republik)
Hvor: EnergiMølla
Når: Fredag 11. mars 2016
Publikum: 300

Med tysk presisjon går DDR på scenen klokka 22.00 sharp og legger umiddelbart lista i det de drar i gang med «Det går likar no» – eller «Ach, ach, ach! Es geht besser nun» – som låta heter på tysk

Fra scenen forkynner Atle Antonsen at de er her for å få oss til å finne tilbake til det grå og triste.

– Dette burde ikke være vanskelig i et gammelt gruvesamfunn som Kongsberg, sier Antonsen før bandet drar til med «Mein Arsch» også kjent som Rumpa mi av DDE. Publikum er helt med.

ddr3Knutsen & Ludvigsens ”Hallo, Hallo” på tysk er det ikke hver dag man får oppleve. Mindre minneverdig blir det ikke da det spilles opp sammen med det lokale koret Acta Musicae og tenoren Anders Julton. Deretter byr DDR på en lett oppvarming før påsken med en opplesning av Fjellvettreglene – og det på tysk. Johan Golden fører oss igjennom på en flipover med illustrasjoner for de som er litt rustne på tysken.

Det er klart for loddtrekning – noe lettere banalt loddes ut fra scenen – en varm kjøtt-kurv, før det er klart for mer latex, lakk og lær. Det var nesten fullt hus på Mølla fredag kveld – flere blant publikum har tatt den helt ut med militære bekledninger av den gamle sorten. Det oser av svette, øl, gamle slagere og sex – og med spesielt vekt på sistnevnte i det de gikk i gang med ”Slaven din” fra CC Cowboys også kalt ”Sklave”.

Showet drar på som en tysk sportsbil på autobahn i femte gir – dette river! Stabilt og emosjonelt spilles vinsjan på kaian, – «Die Winde am Kai»,  som avsluttes i het omfavnelse – og klinings på scenen.

De lovet grå politikk, øl, trøkk og sex, og vi kan trygt krysse av alle punktene på lista!

 

3600.no

Se alle innlegg