Inspirerer med danseglede og positivitet

Deler sin danseglede med andre. Foto: Stine Omholt Aunan

Denne uken har jeg vært på arbeidsuke hos 3600. Da tok jeg en prat med Rachel Blomberg, for å finne ut hva dans betyr for henne.

Tekst og foto: Stine Omholt Aunan

Rachel Blomberg er en av de mange instruktørene ved dansestudioet Studio 3 i Kongsberg. Den engasjerte og dyktige danseren startet å danse da hun var bare 4 år gammel på en ballettskole i Sandefjord.

– Der hvor jeg kommer fra var det ikke mange kreative fritidsaktiviteter, så ballettskolen ble et enkelt valg. Der gikk jeg i 10 år, og tok eksamener i RAD ballett, forteller Rachel.

Da jeg spør henne hva hun liker aller best med dans, smiler hun varmt.

– Det jeg liker best med å danse er å utfordre meg selv fysisk og psykisk. Å danse er en frihet, da glemmer jeg alt annet og kan bare fokusere på meg selv. Dans er også en annen måte å uttrykke følelser og tanker på, noe jeg synes er interessant og viktig.

Frihet og mestring

Hva er din favoritt type dans? Hvorfor?

Alltid blid. Foto: Stine Omholt Aunan

– Mine favorittstiler er vel Moderne (samtidsdans) og Jazzdans. Det er disse stilene som ligger mest naturlig i kroppen ettersom jeg begynte med ballett da jeg var liten. Det er også stiler som jeg føler er mer åpne for tolkning og individuell frihet innenfor bevegelsesmønsteret. Det er også stiler som utvikler seg med tiden, noe som er kreativt og spennende å være en del av. Jeg elsker også hip hop, men grooven ligger ikke helt naturlig i min kropp.

Du bruker mye av tiden din på å danse, men hva gjør du når du ikke danser?

– Når jeg ikke danser jobber jeg som treningsinstruktør, og så jobber jeg i en klesbutikk i Oslo. Jeg elsker også å stå på langrenn og være aktiv generelt. Samtidig er jeg ekstremt glad i å se serier og kose meg i helgene.

Du trener flere barnepartier. Hvordan er det å se de utvikle seg som dansere?

– Utviklingen hos barnepartier er utrolig gøy. Å se at de mestrer stiler og bevegelser og tør å slippe seg løs er veldig beundringsverdig. Barnepartiene er kanskje våre viktigste partier, ettersom de faktisk er dansens fremtid. Her må vi inspirere med danseglede og positivitet, og jeg ser at de koser seg når de mestrer noe, avslutter hun.

 

Les også: – Dans er så mye mer enn bare trinn!

 

3600.no

Se alle innlegg