Dans – definisjonen på frihet

Emilie Jarnæss Sønsterud elsker å danse. Foto: Privat

18 år gamle Emilie Jarnæss Sønsterud er hekta og det er ikke noe rart.

Tekst: Tale Tovsrud Hanssen, 9. klasse Vestsiden Ungdomsskole. 

Emilie Sønsterud er en aktiv danser, og har danset på Studio3 i syv år. Hun er instruktør i hiphop cheerdance, og i tillegg er Emilie en del av senior hiphop elitelaget. Som privatperson har hun vært med i musikal og er aktiv i prosjektet TILT.

Det er med andre ord en aktiv jente jeg skal intervjue i dag.

Hva betyr dans for deg?

Dans for meg er definisjonen på frihet. Jeg danser fordi jeg elsker det og har det gøy når jeg danser. Har lenge hørt at jeg blir en helt annen på scenen. Den sjenerte jenta tørr plutselig å by litt ekstra på seg selv fordi hun viser frem noe hun virkelig brenner for. Dans gir meg mulighet til å utvikle meg, slappe av fra en stressende hverdag og være med gode venner.

Har du noen forbilder innen idretten?

Gjennom mine år som danser har Daniel J. Elmrhari også kjent som Daniel Owen vært en stor inspirasjonskilde. Han vant Norske talenter som 11-åring. Jeg husker jeg falt for den gleden han viste for dans. Han viste meg hvor gøy man kunne ha det på scenen. Quick Crew har også inspirert utrolig mye. De viste meg de teknisk vanskelige sidene med dans som de fikk til å se enkle ut. Det endte med at jeg ble fan av hele dansestudioet Quick Crew har utviklet. The Quick Style studio viste meg en stil som jeg bare falt pladask for.

Dans er gøy! Foto: Privat

Du danser mye, men hva gjør du når du ikke danser?

Dagene går mye til skole. Nå har jeg også mye ekstra arbeid frem mot NM i entreprenørskap, noe som er veldig lærerikt. Ellers trener jeg styrke jevnlig på treningssenter og er med venner når jeg får det til å skli inn i hverdagen

Du har deltatt på mange oppdrag med Studio3. Har du noen oppdrag som var best?

Det jeg husker ekstra godt er å danse på VG-lista, ingenting slår det. Det å være en del av noe så stort var helt utrolig. Vi gikk backstage og så alle artistene, og gledet oss alle til å åpne hele showet. Det rushet og gleden jeg fikk av å stå på scenen skal man lete lenge etter.

Du har vært innom mange stilarter. Når og hvorfor fant du ut at hiphop var favoritten?

Jeg har vært innom jazz, moderne, street og hiphop. Jeg fant ut at hiphop var noe for meg da jazzen/balletten gikk litt tregt. Jeg så også etter en måte jeg kunne utforme min egen stil. Jeg følte liksom at jeg manglet tempo, utfordring og muligheten til å bevege kroppen min akkurat sånn jeg ville uten å måtte tenke linjer. Hiphop ble fort min favoritt fordi jeg husker at jeg følte meg kul når jeg dansa, og lagde fort en egen stilart. Jeg kunne enten leke sinna eller utrolig glad. Å freestyle hiphop var naturlig, og etterhvert det å oppdage latinske aner ble en del av stilen min.

På Studio3 er du instruktør. Hva er det beste med å være instruktør?

Det beste må jo være å dele gleden man har for dans! Å se elevene kose seg når de danser gjør en instruktør utrolig glad. Som instruktør ønsker man å se utvikling og bygge opp et bra nummer, men det aller viktigste er å ha det gøy. Har flere ganger sagt til elevene mine «Smil, eller lag grimaser, vis at dere syntes det er gøy å danse». Til syvende og sist «vinner» man på å vise glede og ha det moro når man danser.

På Studio3 underviser du i Cheerdance på junior nivå. Hvordan er det å se dem utvikle seg som dansere?

Utrolig gøy! Å kunne følge et lag en hel sesong er så interessant og fantastisk å jobbe med. Jeg har pushet flere til å gjøre triks de synes er skumle for eksempel, og til slutt sitter de som et skudd. Det er så gøy når elevene får til ting de har øvd på. Det gjelder også teknikk. Etter å ha dansa flere ganger syntes det når teknikken sitter og elevene slapper mer av. Det er godt som instruktør å pushe elevene når man alltid får se utvikling.

 

Se Emilie danse her:

https://youtu.be/7QoW3t2WBHI

 

3600.no

Se alle innlegg