Emilie Kampen Kolberg ble tydelig rørt over engasjementet hun var vitne til i sentrum lørdag 6. april.

Tekst: Lene Martinsen og Anniken Tangerud

Lørdag 6. april arrangerte avgangselevene ved Kongsberg videregående skole et veldedighetsløp for å samle inn penger til Mental Helse Ungdom Norge.

Gågata i sentrum simpelthen yret av liv mens deltakere fra blant annet russestyret, Kongsberg Gruppen, TechnipFMC, GKN Aerospace løp runde på runde for å samle inn penger til det gode formålet.

Øystein Sivertsen, ordfører Kari Anne Sand, eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen, Studio3 og Svein Østvik fra Farmen og Charterfeber var også blant de som viste sin støtte rundt russens engasjement for mental helse i Kongsberg.

Her er noen glimt (saken fortsetter under videoen):

Vår egen ung-redaktør Emilie Kampen Kolberg var en av de som stod bak arrangementet.

Eldre- og folkehelseminister
Åse Michaelsen holdt en gripende tale. Svein Østvik sørget for underholdning og liv under løpet. Foto: Anniken Tangerud

– Dagen gikk over all forventning. Det ble mye liv i gatene, folk stilte opp, og underholdningen var topp! forteller hun stolt.

– Jeg må også takk alle som bidro, både med å gjøre det mulig å arrangere og publikum og løperne som stilte opp. Uten de hadde ikke noe av dette vært mulig, og dagen hadde ikke blitt like fantastisk, understreker hun.

Det ble en hektisk dag for Emilie, men hun innrømmer at hun nå i etterkant har tatt seg tid til ettertanke.

– Jeg ble jo veldig rørt, men jeg var så fokusert på at alt skulle gå som planlagt at jeg for det meste var i mitt eget hodet. Så det var vanskelig å trekke inn alle følelsene der og da, deler hun.

Viktig støtte 

I ettertid har hun kjent på hvor mye det egentlig har betydd det at alle engasjerte seg så mye som de gjorde.

– Folk stilte opp for oss. Kommentatoren vår Svein Østvik og eldre- og folkehelseministeren lever travle liv, så det at de tok seg tid til å hjelpe oss denne dagen, betyr utrolig mye.

– Det er også viktig å nevne at jeg er veldig takknemlig for alle de andre som stilte opp for å gjøre dagen så bra; lydmannen Morten Karlsen, lærere fra Kongsberg videregående skole, Kongsberg Røde Kors, Musikklinja, Mana Rambod og Studio3, Skrimreserven og mange flere, smiler hun takknemlig.

Saken fortsetter under bildene
To av gutta fra brann og redning løp i fullt utrykningsutstyr, helsestasjon for ungdom, rektor fra KOVS Hanne Hagby og elevtjenesten ved KOVS stilte også. Foto: Anniken Tangerud
Mana Rambod heiet fra sidelinjen og koordinerte to nummer fra KIF Dans. Foto: Anniken Tangerud

Emilie synes det er umulig å si hva hun synes var det beste med dagen.

– Ingenting var bedre enn noe annet. Alt var kjempebra! Alle løperne, alle som hjalp til, alle talene, alt engasjementet, ALT! smiler hun.

– Mange spurte meg hvor mye penger jeg trodde vi kom til å få inn, men dette var ikke det viktigste med dagen.

– Fokuset var at vi sammen skulle sette fokus på mental helse og spesielt blant ungdom. Så når jeg tenker meg om, kanskje dette må ha vært det beste med dagen, at vi fikk satt fokus på noe utrolig viktig!

Saken fortsetter under bildet
GKN løp flere runder enn de hadde forventet. Foto: Lene Martinsen

Viktig å støtte en god sak

GKN Aerospace var en av bedriftene som løp under arrangementet og på den måten gav penger til Mental Helse Ungdom. De stilte opp med hele 11 stykker som alle løp tilsammen over 100 runder.

– FMC utfordret Kongsberg Gruppen til å løpe, og vi var med på et samarbeidsmøte på mandag. Da vi fant ut om løpet fikk vi med oss 11 stykker, på tross av kun to dagers varsel, forteller Anita Nyheim, executive assistant hos GKN Aerospace.

– Dette synes vi var en viktig sak å støtte opp om, og vi synes initiativet til russen er veldig positivt, forklarer hun.

Lett å takke ja.

– Mental helse er viktig for oss som bedrift, fordi en god mental helse er en sentral del av en god arbeidsplass. Det er et av de verdiene vi har innad i bedriften, forteller Cathrine Kvitnes, når hun forklarer hvorfor GKN Aerospace tok utfordringen på strak arm.

– Det føles godt å gjøre noe konkret som det her, hvor man løper for noe viktig, og hvor man vet hva pengene går til, understreker hun.

Ifølge Emilie Kampen Kolberg, ble det Kjetil Moen som løp lengst i den 460 meter lange løypa. Moen løp hele 45 runder!

 

3600.no

Se alle innlegg