Denne uken blir det både Disneymagi, sterke historier, en lettbeint hyllest til mødre og en dokumentar regissert av en 33-år gammel jente fra Kongsberg på menyen.

 

Se hele kinoprogrammet her. 

SKJØNNHETEN OG UDYRET

Emma Watson som Belle. Foto: Disney

Det høyt elskede eventyret om Belle og Udyret kommer på kino i ny drakt med Emma Watson og Dan Stevens i hovedrollene. Filmen er regissert av Bill Condon og har aldersgrense 9 år. Filmen er et imponerende og filmatisk mesterverk som feirer en av de høyest elskede historier som noen gang har blitt fortalt. I «Skjønnheten og Udyret» møter vi Belle, en smart, vakker og selvstendig ung kvinne som blir tatt til fange av Udyret i slottet hans. Til tross for sin frykt, blir hun venn med slottets magiske ansatte og lærer seg å se forbi Udyrets forferdelige ytre og oppdager det gode hjertet til den sanne prinsen innenfor.

Filmen vises både med norsk og original tale og i 2D og 3D.

Kjøp billetter til Skjønnheten og Udyret her. 

Se traileren her:

PATRIOTS DAY

Mark Wahlberg i Patriots Day. Foto: Filmweb

PATRIOTS DAY skildrer bombingen av Boston Maraton i 2013, og hverdagsheltene som inspirerte verden i de ekstraordinære timene som fulgte. I kjølvannet av den ubegripelige terrorhandlingen blir politisersjant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) med modige overlevende, førstehjelpsarbeidere og etterforskere i et kappløp mot tiden for å spore opp terroristene før de slår til igjen.

De virkelige historiene til spesialagent Richard Deslauriers (Kevin Bacon), politimester Ed Davis (John Goodman), politietterforsker Jeffrey Pugliese (J.K. Simmons) og sykepleier Carol Saunders (Michelle Monaghan) veves sammen i denne overveldende skildringen av den intense menneskejakten ble fulgt av en hel verden minutt for minutt.

Kjøp billetter til Patriots Day her. 

Se traileren her:

 

ISHAVSBLOD – DE SISTE SELFANGERNE 

Foto: Filmweb
Foto: Filmweb


Prisvinnende actiondokumentar fra Kongsbergenseren Trude Berg Ottersen og Gry Elisabeth Mortsensen.

ISHAVSBLOD – DE SISTE SELFANGERNE er en arktisk, havgående roadmovie, med barske kvinner og menn, som trosser uvær, kulde og ensomheten i Ishavet.
Selv om omgivelsene er rå, er samholdet varmt, og vi presenteres for et sjarmerende persongalleri – som den værbitte kaptein Bjørne, den skjønne skårungen Håkon, og entusiasten Espen som har tatt vare på sin bestefars ullundertøy i håp om å en gang bli like kul og tøff som gamlegutta.
ISHAVSBLOD – DE SISTE SELFANGERNE er en hjertelig hyllest til en utdøende kystkulturs svanesang, med et country-inspirert soundtrack som understreker hvem vi her har med å gjøre: Havets cowboyer.
Filmen høstet lovord både etter sin internasjonale premiere på den prestisjetunge festivalen IDFA i Amsterdam i november og vant pris under sin nordiske premiere på Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar. En av årets mest spennende og originale dokumentarer – gå ikke glipp av den på kino!
I forbindelse med filmens premiere torsdag 16. mars, vil det være mulig å møte filmskaperne og ta en vaskeekte SELfie før og etter visningen. For mer info, klikk her.

MODERNE KVINNER

Annette Bening og Lucas Jade Zumann i Moderne kvinner. Foto: Norsk Filmdistribusjon

Med MODERNE KVINNER får vi servert en rik, morsom og rørende feiring av familie, tidens gang og forbindelsene vi skaper gjennom livet.

Handlingen er satt i Santa Barbara, sommeren 1979, en tid fylt med kulturendringer og opprør. Vi følger Dorothea (Anette Bening), en viljesterk alenemor i midten av 50-årene og hennes tenåringssønn Jamie. Hun elsker sønnen betingelsesløst, men uroes av tanken på den stadig mer kaotisk verden og lurer på om hun klarer oppgaven som oppdrager. To andre kvinner bidrar på avgjørende måter til Jamies oppdragelse – Abbie (Greta Gerwig), en frisinnet kunstner som leier et rom i Fields hjem, og den kunnskapsrike og provoserende tenåringsnaboen Julie (Elle Fanning).

MODERNE KVINNER er et gripende kjærlighetsbrev til de menneskene som oppdrar oss og de erfaringene som utvikler oss.

Kjøp billetter til Moderne Kvinner her. 

Se traileren her:

 

KVINNE, UKJENT

Foto: Arthaus

Jenny er en ung og ambisiøs lege. Hun har praksis ved et lite, offentlig legekontor. Det går mest i rutinekontroller og minstepensjonister, men hun har karrierestigen klar: Snart skal hun videre til en godt betalt jobb i det private næringsliv.

En kveld etter at siste pasient er ferdigbehandlet ringer det på døra. Vi er ferdige for i dag, sier hun til turnuskandidaten som vil åpne. Folk må lære seg til å komme i tide. Dagen etter får hun besøk av politiet. Kvinnen som ringte på kvelden før er funnet død like i nærheten. Hadde Jenny åpnet opp ville hun antageligvis vært i live.

De belgiske brødrene Jean-Pierre og Luc Dardenne (Rosetta, Barnet, Gutten med sykkelen) tar nok en gang pulsen på samtiden. I Kvinne, ukjent forteller de en ny gripende historie fra hjertet av Europa fylt med nerve, menneskelighet og empati.

Filmen er Dardenne-brødrenes nyeste, og konkurrerte om Gullpalmen i Cannes i 2016.

Kjøp billetter til Kvinne, ukjent her. 

Se traileren her:

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg