DAB og frontuter – tips og råd!

Snart slukker FM-nettet i Buskerud. Det merker de ansatte på Kongsberg Bilsenter AS.

– Det er mange som har registrert at FM-nettet forsvinner og vil ha ettermontert DAB+ i bilen, sier Joacim Mikkelsen, bilmekaniker hos Kongsberg Bilsenter AS.

Mercedes- og Peugeotforhandleren på Moane har stor pågang av kunder som vil sikre seg godlyd etter at nettet forsvinner.

– Det finnes mange ulike løsninger. Alt fra rimelige adaptere som festes med sugekopp i frontruta til fullt integrerte enheter som er tilpasset bilens anlegg, forteller Mikkelsen.

– De fleste av våre kunder, særlig de med litt nyere biler, ønsker seg en integrert løsning. En løsning der du fortsatt kan styre alt fra bilens anlegg eller med knappene på rattet. En slik type enhet monteres skjult og anlegget fungerer akkurat som i dag. Dette er en dyrere løsning, men det er det de fleste vil ha, sier Joacim Mikkelsen.

Mikkelsen er også spesialist på frontruter, og har klare meninger om fordelene med å velge originale ruter, og utføre jobben på et merkeverksted.

– En moderne frontrute inneholder mye teknologi, og det kreves spisskompetanse for å få alt til å fungere optimalt etter et ruteskift. Vi anbefaler selvfølgelig originale frontruter fra billeverandøren, sier Mikkelsen.

– Det er ikke bare glasset og konstruksjonen. En frontrute består av flere kameraer og avansert optikk som må kalibreres skikkelig for at bilen skal fungere optimalt. Ved å velge et merkeverksted så er du sikker på at dette blir gjort på beste måte.

– For kunder med forsikring er prisen den samme, uansett om du velger originale ruter eller andre løsninger. Derfor bør du bruke merkeverkstedet ditt, sier Mikkelsen.

Kongsberg Bilsenter AS har investert mye i oppussing av verksted, butikk og kundemottak. Serviceleder Erik Tørrisplass er tydelig fornøyd med arbeidsplassen, kollegaene og de «nye» lokalene.

– Det har blitt veldig bra. Flinke folk og trivelige lokaler betyr en god arbeidshverdag, sier Tørrisplass, som gjerne trekker fram dyktige kvinnelige kollegaer som en viktig faktor i et godt arbeidsmiljø.

Kongsberg Bilsenter AS har også oppdraget med å passe på utrykningsbilene i Søndre Buskerud politidistrikt.

– Det er selvfølgelig en viktig avtale for oss.

 

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg