– Kongsberg, dere er helt sinnssyke!

Cover Me – en Tribute til Bruce Springsteen.

Band: Cover Me
Hvor: EnergiMølla
Når: Lørdag 7. mai 2016
Publikum: 250

I det sommeren kickstartet i Kongsberg spilte Cover Me sin hyllest til The Boss på Energimølla lørdag kveld. Det er nøyaktig én uke til Springsteen selv sparker i gang sin europeiske del av The River Tour i Barcelona – og hva passer bedre enn å varme lett opp med Cover Me?

Cover Me forsøker å gjenskape opplevelsen ved og gå på en Bruce Springsteen konsert. Bandet kjører et tre timers langt sett så likt opp mot originalen som mulig, ingen pauser, ikke noe slækk – rett på!

Litt over klokken ni kom bandet på scenen til en akustisk versjon av Born In The USA.

«Sykt funky konsertlokale, sofaer og greier. For dere nye pasienter er vi et coverband av Springsteen. Vi spiller mye dere har hørt og kanskje noe mindre kjent» – forkynnes det fra scenen før de spiller Hungry Heart – Springsteens første store hitt. Håvard Bakke: frontmann, også kjent fra Hotell Cæsar, beveger seg blant folkemengden i annen etasje. Publikum synger i mikrofonen slik det gjøres på konsertene med Bruce – her slurves det ikke med detaljene!

Sett-lista var nok ikke for lettvekterne. Den bærer preg av at gutta i bandet selv er Springsteen-fans. Å fått servert et slikt utvalg av låter i virkeligheten ville vært historisk.
– Noen er litt vanskelige å gjøre cover av. Vi har laget en litt vanskelig spilleliste for oss selv i kveld, hva er det jeg tenkte på? – men vi prøver oss på en skikkelig studiolåt «Streets Of Philadelphia» – noe de gjennomfører veldig stødig.

Det er ett år siden Cover Me sist tok turen til Kongsberg, denne gangen er EnergiMølla nesten full og publikum er med på hver sang – selv om spillelista bærer preg av sjeldenheter og ikke bare topp-hits. Det er tydelig at sommersola har tint opp folkemassen, for publikum er elleville. Noe sier meg at Kongsberg kan by på et stort knippe blodfans utover meg selv – og jeg tror samtlige av dem var samlet på Mølla lørdag kveld.

– Kongsberg, dere er helt sinnsyke, sier Bakke og smiler bredt da hele mølla er med på The River. Helt fantastisk!

Kvelden går over i natt og Cover Me avslutter passende med Thunder Road, før de går av for annen gang.

«Mere, mere, mere!» Runger det fra publikum etter at bandet har gått av og ryddemusikken er satt på. Publikum gir seg ikke, det trampes og jubles før Håvard Bakke kommer ut på scenen og sier med det lille han har igjen av stemme; «Dette har vi aldri gjort før!” – og spanderer et siste nummer på Kongsberg-folket. Born In The USA i original versjon til ellevill jubel blir kveldens siste nummer. Folk går amok.

– Selv om jeg legger min personlige Springsteen-entusiasme til side, må jeg si at dette var helt ekstraordinært – for et fantastisk vilt publikum!

3600.no

Se alle innlegg