Derfor bør du bytte ut den gamle vedovnen

Bjørn Tore Odden sprer varme. Foto: Geir Bakka

Bjørn Tore Odden fra Ildstedet Kongsberg forklarer hvorfor.

Det er høst, kulden har begynt å hilse på og mange av oss har begynte å krype opp i sofaen under et pledd etter å ha fyrt opp i peisen.

Men er du en som eier en gammel vedovn, bør du lese dette.

Les også: Her sprer de varme (og glede).

Daglig leder av Ildstedet Kongsberg, Bjørn Tore Odden, har solgt og montert vedovner og peiser i en årrekke og for han er det flere gode grunner til at du bør skifte ut ovnen din.

Gjør miljøet en tjeneste

Både lekkert og smart. På mange måter. Foto: Geir Bakka

 

– Den viktigste nå for tiden handler selvsagt om miljøet. En ny, rentbrennende ovn fører til renere luft med mindre skadelige partikler, forklarer Odden.

Både svevestøvet i nabolaget (og inne) og CO2-utslippet reduseres betraktelig.

– Nå bor vi tettere og tettere og i Norge er vi veldig glad i å fyre med ved. Da bør vi ta luftkvaliteten på alvor! mener Bjørn Tore.

Bruk ca 40% mindre ved

Å bytte ut den gamle vedovnen kan faktisk også føre til at du bare bruker halvparten av veden du trenger.

Det sparer både skogen og lommeboka. 

Gir gode råd og en hyggelig handel. Foto: Geir Bakka

– For selv om Norge gror igjen, må jo dette kunne sies å være positivt, smiler Odden lurt.

– Du bruker halve summen i året på ved og egentlig slipper du unna med halve jobben med bæring og stabling og så videre. Vinn vinn for skogen og deg!

En ny rentbrennende ovn gir deg i tillegg 40-50% mer varme og da vil kostnaden til andre oppvarmingskilder bli langt lavere.

Så må det nevnes at de nye ovnene er veldig langt frem i design. Etter mange år hvor fokuset var på å lage billigst mulige ovner uten mye tanke på design, har det nå endret seg til at ovnen har blitt et viktig og sentralt møbel i huset.

– Og så er det noe spesielt med å kunne sitte hjemme i stua og nyte synet av varme flammer gjennom stort glass, avslutter Odden.

Ildstedet har i disse dager høstkampanje frem til 29. september med muligheter for en veldig god handel, se tilbudene her: http://ildstedet.no/hjem

Hos Ildstedet Kongsberg har de en stor utstilling med et godt utvalg. I de fleste prisklasser. Foto: Geir Bakka

 

3600.no

Se alle innlegg