Byens best bevarte hemmelighet

lampeland

[addtoany]

Man må nesten være fra Kongsberg for å vite at Grønn Genser og Beltedyr har noe med bakerfaget å gjøre, men begge er godbiter fra Lampeland bakeri. Ingen trenger å frykte at stjerneproduktene forsvinner, for bakeriet har blitt overtatt av nye og entusiastiske eiere.

Tekst: Astrid Berdal/foto: 3600.no Sponset innhold

Byens best bevarte hemmelighet

Napoleonskaken er Lampelands absolutte nummer én. Selv om de satser lokalt, er det mangeårig tradisjon at Lampeland leverer kaker og brød til den kjente restauranten Engebret i Oslo.

– De mener det er ingen som slår oss på smak og kvalitet, og det er jo en anerkjennelse vi må ta med oss, sier Runa og Runar Heistad, som overtok Lampeland sommeren 2015.

Der andre bakerier og konditorier kutter kostnader med rimeligere ingredienser, har Lampeland satt kunden i fokus og kun bruker det beste av råvarer. Det de har gjort uten å lage noe oppstyr av det – så langt.

[the_ad id=»33965″] [the_ad id=»33966″]

– Det behøver ikke å være en hemmelighet at vi bruker rene produkter, med ingredienser som ekte kremfløte, meierismør og lokale økologiske egg, sier Runa Heistad.

– Folk er jo opptatt av hva de får i seg, så den tankegangen vil vi helt klart videreføre.

– Å gi god informasjon om vår produkter er en del av servicen. Vi ønsker å bake med rene produkter og har også mål om å tilby flere økologiske produkter. Mange etterspør glutenfrie varer, og det er selvfølgelig en del av sortimentet vårt.

Nye eiere: Runar og Runar Heistad
Nye eiere: Runar og Runa Heistad

Allerede i 2014 begynte de tidligere eierne Gerd Evelyn og Øyvind Martinsen å tenke på pensjonisttilværelsen. De varslet omverden om at tiden kanskje var inne for å finne noen som ville overta. Prosessen med å finne kjøpere dro ut, og det gav Runa og Runar tid til å leke med tanken om å bli bakerieiere. Runa hadde jobbet som økonomiansvarlig på Lampeland i seks år og så hvilket potensial bedriften hadde. Når hun i tillegg så de store kjedene lure i buskene, ble hun bekymret for om den gode kvaliteten på produktene ville opprettholdes, og ikke minst om det i det ville være jobb for henne og kollegaene.

Når hun endelig ymtet frempå at de var interessert i å overta driften, ble jakten på andre kjøpere avsluttet og forhandlingene om kjøpskontrakten var i gang. 1. juli 2015 var alt klart, og de kunne feire overtagelse av to bakeriutsalg, to koselige kafeer, produksjonslokalene i Dyrmyrgata, og at alle kunne beholde jobbene sine.

De visste at de hadde kjøpt en bedrift med kompetanse, tradisjon og særdeles hyggelige medarbeidere. 

– Det er viktig for oss å respektere det som må bevares. Vi vil beholde Lampeland som et lokalt håndtverksbakeri, sier Runa Heistad, som er ny daglig leder.
– Det finnes selvfølgelig også elementer som må forenkles og moderniseres, men det aller viktigste er å jobbe aktivt for et godt arbeidsmiljø, tilføyer Runar som er medeier, og ikke involvert i den daglige driften.

– Runar har fått ny hobby som fritidsvaktmester på Lampeland, smiler Runa Heistad.

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg