Bootcamp – noe for alle!

Sprekinger på camp. Foto: Privat

Blod, svette, melkesyre og kanskje noen tårer – her er det duket for store prøvelser for staute mannfolk og tøffe damer.

På Heidstadmoen samles en god gjeng for å komme i form, og dette med en intensiv bootcamp. Her kommer de seg gjennom hinderløypene med instruktør Stig Færø-Landlie i hælene.

Tekst: Mari B. Hole

Stig kommer opprinnelig fra Bergen og har et brennende engasjement for fysisk aktivitet og sunn livsstil. Dette gjenspeiles i hans daglige yrke som livsstilscoach, og han er i tillegg medeier i fitfactory med god fartstid innenfor treningsbransjen.

Han har også vært å se på tv-skjermen som programleder for TV3 serien «Ekte menn», der han motiverte og la til rette for en livsstilsendring hos en gruppe mannfolk. De var mer glad i fast-food, sofasliting, coca cola og sigaretter enn en treningsøkt, dette til stor fornøyelse for seeren.

Med denne bakgrunnen burde han definitivt kvalifisere for å få fart på Kongsbergfolket, og vi har tatt en prat med han om opplegget han kjører på Heistadmoen.

«Det gir en garantert god treningseffekt og er garantert hyggelig»

Selfie på banen. Stig Færø-Landlie er godt kjent i hinderløypa på Heistadmoen. Foto: Privat

– Bootcamp er en effektiv og kul treningsmetode. Jeg har lagt det opp sånn at det passer for alle, uansett form! Det eneste du trenger er lysten til å være med, forteller Stig engasjert.

– Det gir en garantert god treningseffekt og er garantert hyggelig, 

 Løypene er lagt opp med naturlige hindre, bygde hindre og en fotballbane der deltakerene får kjørt seg i.
De fleste hindrene er overkommelige for alle, noen er for de best trente, men det legges alltid opp alternativer som passer for alle. De jobber både i team og individuelt, og møtes hver onsdag der de holder på i en time hver gang.
Tøffinger. Foto: Privat

– Vi har fin natur her i Kongsberg, sammen med noen bygde hindre og baner, utgjør det en perfekt kombinasjon.

– Dette er noe jeg fikk ideen til første gang etter å ha syklet i terrenget ute på Heistadmoen, røper Stig.

Motiverende

Balanse, hurtighet, styrke… en hinderløype utfordrer deg både fysisk og mentalt. Foto: Privat

Uansett hva man foretar seg her i livet så trenger man motivasjon, et sted man henter indre styrke og vilje for å komme til belønningen.

 Enten om det er et sparemål til en reise, en utdanning som skal i havn, noen kilo som skal av eller bare det å komme seg i bedre form. Det beste i livet kommer ikke gratis, og da smaker seieren enda bedre.
Så hva med å starte motivasjonen alt nå -og slenge seg med på et aldri så lite bootcamp opplegg neste sesong?
– For de som ønsker å delta, sette seg et mål – så blir det nye runder i april neste år, forteller han ivrig.
Blir det for lenge å vente, er det også muligheter.
– Hvis noen synes dette virker interessant, så anbefaler jeg å ta turen ut og prøve litt på egenhånd i løypene, understreker han.
Inspirerende.
– Det flere har fortalt er at de har vært nervøse for hvordan hindrene og banen har vært – men etter å ha testet den går det helt fint. Det har vært god stemning, humor og til stor inspirasjon. For noen flinke deltakere og jeg ser frem til våren og nye runder, avslutter Stig

 

3600.no

Se alle innlegg