Pias verden: Bønnas førjulsplan

 

SanktaLuciaProcession

[addtoany]

– Hvordan skal vi få Bønna til å føle seg verdsatt selv om han ikke får være Lucia?

Pias verden: Bønnas førjulsplan

Tekst: Pia Skjelstad

Heisan Else-Beth!

Jeg strekker herved ut en hånd og ber dere på skolen gripe den. Jeg håper vi i år kan klare å lage en god og verdig plan for Bønna nå i førjulstida. Det var jo så mye som gikk galt i fjor, og hvis vi sammen kunne sette oss ned, formulere mål og kriterier og dermed lage en flott førjulsplan for Bønna, tror jeg det ville spart oss for mye unødig bryderi. Vi har tid til å møte deg og rektor nå på fredag, mellom kl 17 og 19, bare gi oss beskjed om hvilket klokkeslett som passer dere best! Punkter vi gjerne vil ta opp er:

  • Luciafeiring: Hvordan skal vi få Bønna til å føle seg verdsatt selv om han ikke får være Lucia? Kunne han ha gått hånd i hånd, kanskje, med Lucia? Han vil gjerne ha fargerike lys i år, og han vil gå med Batman-kappe. Han liker bare lussekatter som er helt jevne og glatte, husk det!
  • Juleavslutning: Vi hadde satt stor pris på om musikklæreren kunne lært Bønna å spille et instrument, enten fiolin eller klarinett. Det hadde betydd mye for Bønnas selvfølelse om han kunne opptrådd med en nydelig julesang. Men det er viktig at musikklærer øver inn sangen så den sitter godt! Det var meningsløst med pauker i fjor – vi forstår ikke at en musikklærer kan la en elev slippe til på den måten! En lærer må vise til resultater, ikke bare vås!
  • Juleverksted: Vi ønsker at Bønna selv skal få bestemme hvilken gruppe han vil være på, og også velge aktivitet fritt. Ikke knus kreativiteten hans – vil han lage et julemaskingevær, er vel det helt greit? Jeg vet at visse foreldre blir sure for den minste lille ting – forrige gang Bønna lekte med gevær på skolen, ble det jo føyset opp det at Bønna ropte tulleord som «Jeg heter Anders BB!» og «Nå skal dere tas!» men dette var jo bare en rollelek! Heldigvis har disse nevrotiske foreldrene flyttet barna over til en annen skole, og dere bør bare være glade for å være kvitt slike problematiske foreldre.
  • Julekortskriving: Vår familie sender ikke julekort, og vi ser dermed ikke hensikten med at Bønna skal tvinges til å skrive et julekort med skjønnskrift på rød papp. Han kan heller få sitte på iPaden i de timene.
  • Kirkebesøk: Bønna opplevde det som særdeles krenkende i fjor da en multihandicappet elev ble kjørt i varm bil til og fra kirken, mens Bønna måtte gå og fikk svære vannblemmer på begge føtter. I år bestiller vi taxi, og sender regningen til skolen.
  • Siste skoledag: Siden 1,5 liter brus omtrent har samme pris som en halvliter, forstår vi ikke helt hvorfor de oppfordres til å ta med en halvliter? Bønna er glad i brus, og vi er glade for at får i seg nok væske, så vi sender med den mengde brus vi mener er hensiktsmessig for vårt barn. Et lite tips fra meg er å la Bønna få forsyne seg først fra kakebordet, han kan bli trist og lei seg hvis det blir tomt for favorittkakene hans.

Da ses vi på fredag, Else-Beth!

Mvh Pia

P.S: Det hadde betydd mye for Bønna om han kunne fått en julegave fra deg, Else-Beth, ikke bare et håndskrevet kort. Det trenger ikke å være store greiene – et lite Armani-belte eller en Gucci-genser hadde vært topp!

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg