Blinkskudd vi sjelden ser

Kjell Arne Øia (47) kjøpte sitt første analoge speilreflekskamera på midten av 80-tallet – og ble hekta.

Blinkskudd vi sjelden ser. Sjekk ut disse fantastiske naturbildene fra Kongsberg

Kjell Arne Øia (47) har vært ute en vinternatt før. Utallige døgn i naturen rundt Kongsberg har resultert i fotografier med skyhøy «wow-faktor» – blinkskudd vi sjelden ser.

Det hender vel at jeg står opp midt på natta og reiser ut for å fange stemningene og lyset, sier Kjell Arne Øia.

Han kjøpte sitt første analoge speilreflekskamera på midten av 80-tallet – og ble hekta.

Det går selvfølgelig litt i bølger, men etter at de digitale speilreflekskameraene ble gode nok, så åpnet det seg en helt ny verden for meg som ivrig hobbyfotograf. Nå kan jeg «skyte» hundrevis av bilder og hvis bare ett av dem blir bra, så er det greit, forteller han.

Les også: – Å fange nordlyset i Kongsberg

Mange som ser bildene for første gang tror de er manipulerte. Bildet av reven som fotograf, kommer etter nitid jobbing med godbiter som belønning. Naturbildene med nordlys over Knuten er et resultat av mange timers venting, fire-fem kameraer i drift samtidig, og et lysshow ikke så mange fikk med seg.

Bildene er ikke manipulerte, men det er klart at fargene ofte dras opp litt, nærmere det øyet egentlig oppfatter. Blasse bilder blir litt kjedelige, sier Kjell Arne Øia.

Kjell Arne har over 10.500 følgere på Instagram. Se flere bilder her.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg