Blåser liv i marken på torvet

Klare for markensmoro! Foto: Anniken Tangerud

– Det har rent inn med forespørsler!

Fra den 28. februar til og med 2. mars arrangerer ASVO en marken på Vestsida.

Les også: Service med omtanke. 

– Det hele startet egentlig med at vi i høst laget et årshjul til utstillingene vi har på ASVO-torget. Og så kom nyheten om at det ikke ble noe marken i år. Jeg vet ikke hvem som sa det først, men noen kom med ønsket om å lage noe ekstra rundt utstillingen, innleder Liv Nørdsti, arbeidsleder ved ASVO-torget, ivrig.

Det tok ikke lang tid før ideen blomstret.

– Jeg og Renate [Paulsberg, red.anm.] er noen kreative sjeler og sammen finner vi på mye morsomt, så det ballet fort på seg, ler hun.

Renate driver med hest, så hun fikk lokket med seg Komnes Rideskole.

– De skal ha ponniridning alle tre dagene. Siden det ikke blir noe tivoli, er det artig å ha noe som trekker ungene, skryter Liv stolt.

Fra speidergruppa Sandsvær KFUK-KFUM får de låne et lykkehjul.

– Overskuddet fra lykkehjulet gir vi til Fontenehuset, avslører hun.

Det er helt klart at ASVO har mange ressurser de kan nyte godt av når de nå arrangerer Vestsidamarken.

– Vi fikk veldig gehør da vi presenterte ideen til Ståle [Skau, markeds- og produksjonsleder ved ASVO, red.anm], og nå trår både snekkerverkstedet, kantineavdelingen, trykkeriet og iGang til.

– Vi er flinke til å hjelpe hverandre på tvers av avdelingene, smiler Liv.

Gode krefter

Det blir lykkehjul! Foto: ASVO

Nyheten om at ASVO ville arrangere et marked, spredte seg fort og Liv tok i tillegg kontakt med alle forhandlerne rundt torvet.

– Jeg prata med Sørensen Fisk og han tente på ideen med én gang! Klart han ville være med på dette! Han skritta opp Nytorvet i går slik at vi fikk delt opp bodplasser.

For det er plenty av interessenter.

– Bommen Pølser – dem kommer også! Og de igjen har mange kontakter, så vi har skjønt at det er mange som vil være med. Venås Spekemat, de som selger smultringer, Sand Gård med bakevarer, og en rekke av utstillerne fra matmarkedet har sagt de kommer, røper Liv begeistret.

Hvor moro blir ikke detta? spør vi retorisk. 

– Ja, hvor moro blir ikke detta! Alle jeg har prata med blir så glade for at noen drar igang i alle fall noe som ligner på marken.

– Dette var jo bare tenkt som en lite ASVO-greie, men det har vokst til noe mye større. Det blir kjempegøy! Og det gir så mye energi. Vi sprudler på jobben om dagen, ler hun.

Selv drar faktisk Liv avgårde i løpet av de tre dagene de arrangerer marken.

– Her om dagen skrev jeg i en mail: «Hjelp hva har jeg gjort?!», men det er flinke folk som skal trå til, så dette vil gå strålende, avslutter hun.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg