Innbygger’n: Bjørn Johannessen

Innbygger'n Bjørn Johannesen. Foto: Privat
Innbygger'n Bjørn Johannesen. Foto: Privat

Du kjenner han kanskje som lederen for IL Skrim Håndballs loppemarked, som den inkluderende sjefen på Kopisenteret, eller som en over snittet interessert fotballtrener? Bjørn er en engasjert mann med hjerte for byen vår – og for fisking.

Hva er det beste med å bo i Kongsberg?
Det beste med å bo i Kongsberg kan deles inn i to områder. Det ene er initiativrike, positive og kunnskapsrike mennesker som gjør at vi kan løse de fleste problemer vi vil sette inn ressurser på å løse. Det andre er rent geografisk. Det er kort vei til fiskevann med stor fisk i, en kort biltur til sjøen – hvor det finnes enda større fisk, og kort vei til Oslo med de tilbud som finnes der.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor?
Tinius Olsen ser jeg opp til. Han bygde opp en stor formue fra bunnen av og var i tillegg en engasjert filantrop som ga mye tilbake til hjemstedet.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – hvilke tiltak ville du brukt pengene på?
Jeg ville brukt pengene på omdømmebygging, utvikling og tilrettelegging for at Kongsberg skal være et klart førstevalg når nye, store bedrifter ønsker å etablere seg. Det er ingen grunn til at den neste «Google» eller «Facebook» ikke kan ligge i Kongsberg. Skattepenger fra disse ville gjort Kongsberg til et enda mer attraktivt sted å bo. Kanskje kunne vi fått en ordentlig hovedsponsor til fotballen også?

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
For å si det på markedsføringsspråket, det kommer sterkt an på målgruppen. En fisketur på Knuten med selvfisket fisk til middag hadde vært en fin opplevelse for turistene. Eventuelt hoppbakken eller Kongsberg skisenter hvis turistene er sporty og ønsker noe mer spektakulært, også kanskje Kongsberg skimuseum.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Bortsett fra å ha blitt gift og fått tre oppegående barn, må det bli at vi opp igjennom årene har hatt cirka 15 arbeidstagere her på Kopisenteret som alle har hatt diverse diagnoser eller problemer. Disse menneskene ble mer eller mindre gitt opp av det offentlige, men etter en tid hos oss er 14 av dem er i dag ute av systemet, i fast arbeid og klarer seg fint på egenhånd.

Har du en drøm du ikke har valgt å følge? I så fall, hvorfor ikke?
Jeg angrer på at jeg ikke valgte å satse tidligere og hardere som fotballtrener. På den tiden var det mye annet som også var fristende å drive med.

Hva er du mest redd for?
Jeg er sjelden redd, men må jeg nevne noe jeg er redd for så er det at noe fælt skal skje med familien og mine nærmeste.

Hva er ditt beste minne?
Bryllup og barnefødsler er selvfølgelig gode minner. Bortsett fra det så må det bli da Liverpool vant Champions League i 2005. Det var en fantastisk opplevelse. Jeg kan også nevne at jeg er tidligere verdensmester i Monopol under vann, og av den grunn står oppført i 2000-utgaven av Guinness rekordbok.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Jobb hardt og bli god i det du gjør, og skaff deg en ressurssterk mentor.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Da jeg takket ja til å styre loppemarkedet til Skrim Håndball tok jeg et steg inn i det ukjente. Vi er cirka 320 engasjerte foreldre som jobber sammen om dette prosjektet.

Hva ville du gjort annerledes hvis du visste at ingen ville dømme deg?
Jeg har levd etter mottoet om at det er bedre å angre på noe du har gjort enn på noe du ikke har gjort, så ville nok ikke gjort så mye annerledes. Jeg ville kanskje valgt å studere noe annet enn det jeg gjorde.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy, og hvorfor?
Jeg ville for det første hatt med meg en fiskestang med utstyr, for ikke å la muligheten til en fin fisketur bli spolert. Den andre tingen jeg ville hatt med meg er en bærbar pc med solcellepanel, slik at jeg kunne skrive bøkene «Hvordan vinne Premier League» og «Hvordan bli rik på 100 dager». Den tredje tingen måtte være Tequila. Jeg regner med at det er et sitrontre på øya og salt i sjøen. Kombinasjonen av disse tingene vil utgjøre drømmeferien.

3600.no

Se alle innlegg