Bilen min: Marthe Hotvedt med sin Volvo 240 GL

For noen av oss, er bilen vår så mye mer enn kun et fremkostmiddel. Vi har tatt en prat med personer som har et helt spesielt forhold til bilen sin.

Marthe Hotvedt med Volvo 240 GL. 

Marthe jobber som billakerer til vanlig, og falt pladask da hun kom over denne bilen. Selv om dette var den siste bilen hun skulle ha da hun var yngre, er nå tidene endret. Foto: Siw Torsteinsen

Hvorfor er denne bilen spesiell for deg?

– Bilen er spesiell for meg fordi det er en originalbil, altså at den er som den så ut fra fabrikk. At bilen også har klistremerker fra Storbritannia og Sveits på koffertlokket forteller at bilen har en historie og ei fortid. Den har hatt den samme eieren de siste seksten årene og har komplett servicehefte fra den var ny.

– Noe som jeg ser litt sjarmen i, som også setter et enda mer «gubbepreg» på bilen er kromlister rundt baut og stålfelger med kapsler. For mange er dette sikkert en voldsomt kjedelig bil, men for meg er dette noe av gleden med den.

– At det også sitter en original kassettspiller i bilen gjør jo at ting bare blir enda mer nostalgisk og riktig, og gir et litt annet lydbilde enn man ellers får i 2019.

Hvordan startet interessen din for bil?

– Det er vel det beste spørsmålet, og noe jeg undres over sjøl også. Da jeg var yngre så var Volvo 240 det siste jeg skulle ha, for det var flaut og harry. Vel… ting forandrer seg. Jeg har vel kanskje blitt litt prega av å ha en bror som har hatt interesse for disse bilene, og da ble det veldig naturlig å få med han til å hjelpe meg og både handle og skru på første bilen min.

– Jeg har alltid hatt interesse for hestekrefter, bare ikke motoriserte. Men, nå sitter jeg med fire biler og jobber som billakkerer, så noe har jo skjedd underveis her.

Marthe liker spesielt de originale detaljene, og at den har en fortid med utenlandsturer før den ble hennes. Foto: Siw Torsteinsen.

Får bilen mye oppmerksomhet?

– Nå har ikke jeg eid denne lenger enn ett års tid, men er klart at den blir lagt merke til når jeg er ute med den. Mulig folk bare blir overraska over at ei lita blondine kjører bilen og ikke en eldre herremann. Utsendemessig på bilen så kan jeg jo skjønne at sistnevnte er det som faller seg naturlig som både eier og sjåfør.

Var det kjærlighet ved første blikk?

– Det kan man jo trygt si det var. Jeg så bilen på FINN og tenkte at det var verdt å reise og se på den. Dette var første gang jeg reiste helt aleine for å se på bil også. Så følelsen av å se den bilen, og prøvekjøre den: jeg var solgt med en gang.

– Ekstra spennende var det også å ha med seg noen for å hente bilen, og faktisk få en annens vurdering av den. Jeg har det med å være impulsiv og se mye muligheter i ting som kanskje ikke er verdt å redde.

– Så kan si at jeg har vært oppriktig stolt over meg selv når andre har sett bilen og er enige i at dette er et meget bra eksemplar!

 

 

Det som gjør bilen spesiell for Marthe er at det er en original bil, slik den så ut fra fabrikk. I bilen sitter det blant annet en original kassettspiller. Foto: Siw Torsteinsen.

Hvem får sitte på?

– Her har jeg jo nesten lyst te å si at du må værra meget priviligert for å få lov til det. Men, nei, jeg har ikke noe regel på akkurat det der.

Hvor gikk den fineste turen med denne bilen?

– Fineste turen gikk til Volvotreffet på Torpo i 2018 sammen med ei god venninne. I starten på sommeren hadde jeg litt tekniske problemer med bilen, men med god hjelp fra andre motorkyndige gikk det seg til.

– Har i mange år hatt lyst til å reise på treff og ha en bil det går an å stille ut. Så var jo klart at detta skulle vi få til, og jaggu blei det tur! Opplevelsen med å kjøre fra Kongsberg til Ål i den bilen var ubeskrivelig. Mye flott norsk natur, godt selskap og en bil som fungerte bedre enn aldri før.

Turen til Torpo på biltreff sammen med venninne er høydepunktet for Marthe i denne bilen. Foto: Siw Torsteinsen.

3600.no

Se alle innlegg