Bilen min: Lene Alice Olsen med hennes Chevrolet Blazer K5 Silverado 1981 modell

For noen av oss, er bilen vår så mye mer enn kun et fremkostmiddel.

Vi har tatt en prat med personer som har et helt spesielt forhold til bilen sin.

Lene Alice Olsen med Chevrolet Blazer K5 Silverado 1981 modell.

Lene Alice har alltid drømt om denne bilen, og nå er den endelig på veien igjen etter vinterlagring og litt mekking av henne selv. Foto: Siw Torsteinsen.

Hvorfor er denne bilen spesiell for deg?
– Dette er en bil jeg har ønsket meg siden jeg var ei lita jente, til tross for at Suburban kanskje er favoritten. Jeg er generelt veldig glad i Chevrolet sine squarebodymodeller og det skal helst være 4×4.

Hvordan startet interessen din for bil?

– Den startet nok på turen hjem fra Kongsberg sykehus etter at jeg ble født, da ble jeg kjørt hjem i mamma sin Oldsmobile Cutlass Cruiser 1980 modell. Jeg kjøpte forøvrig maken bil som min første bil.

– Interessen for amerikanske kjøretøy ligger i familien, og har vært en felles interesse blant meg, mamma og morfar, samt flere i familien. Jeg har også vokst opp i bilklubben Americars Kongsberg, så det har rett og slett vært en del av hele livet mitt.

Lene Alice har et spesielt forhold til Americars Kongsberg, hvor hun ifølge seg selv, nærmest vokste opp. I dag sitter hun i styret, og moren er også aktiv i samme klubb. Foto: Siw Torsteinsen.

Får bilen mye oppmerksomhet?

– Både ja og nei. Det er kanskje ikke den bilen som vekker mest oppmerksomhet, men når den først gjør det er folk glad i å prate.

– Mange har et forhold til denne type bil. Jeg har ved flere anledninger blitt spurt om å selge, men per nå er ikke det aktuelt.

Var det kjærlighet ved første blikk?

– Definitivt! Jeg har nesten aldri sett disse i så fin stand, og er jo en av drømmebilene mine.

– Jeg dro langt for å hente den også, helt til Stord faktisk!

Hvem får sitte på?

– Alle mine kjente og kjære som vil.

Hvor gikk den fineste turen med denne bilen/fineste minne med denne bilen?

– Nå har jeg bare hatt denne bilen i en sesong, så det har ikke rukket å bli så mange minner enda. Men det var jo en veldig fin tur på vei hjem fra Stord, over Haukelifjell blant annet.

– Jeg koser meg hver gang jeg kjører, og gjør det så ofte jeg kan!

Jeg har fått mange venner i dette miljøet forteller Lene Alice som gleder seg til både turer og treff i tiden fremover. Foto: Siw Torsteinsen.

3600.no

Se alle innlegg