Bilen min: Hans Jørgen Andersson.

For noen av oss, er bilen vår så mye mer enn kun et fremkostmiddel.

Vi har tatt en prat med personer som har et helt spesielt forhold til bilen sin.

Hans Jørgen Andersson med sin Porsche 911 SC 1970 modell.

Hans Jørgen kjøpte bilen i vinter, og den brukes mye. Han gleder seg til å kjøre Kongsbergknekken med den i august. Foto: Siw Torsteinsen.

Hvorfor er denne bilen spesiell for deg?

– Det er litt fint å kunne ha en slik type bil som jeg kan få med hele familien i, og som ikke er egoistisk bil om jeg kan si det sånn. Litt sånn enkel sportsbil.

– Og så gleder jeg meg veldig til å kjøre Kongsbergknekken med den, det er en av grunnene til at jeg har kjøpt den også. Bilen er relativ ny for meg, jeg kjøpte den i vinter og er en av de få eldre bilene jeg har. Jeg har hatt litt mer sans for nyere biler tidligere.

Hvordan startet interessen din for bil?

– Det har jeg lurt på også! Det begynte vel rundt atten års alderen egentlig. Da hadde jeg lyst på en litt kul bil og begynte å råne litt på Beckern`n da, ler han.

– Den første bilen jeg hadde var en Ford Escort pick up med to seter og var ganske senka, mimrer han tilbake.

– Etterhvert var vi en gjeng som hadde lyst til å utfordre bilkjøringen litt, og gikk sammen og leide bane på Rudskogen på høsten i 1993. Og det var jo veldig gøy! Og det ble også starten på Gatebil, slik det er i dag.

Bilinteressen startet i attenårsalderen, og etterhvert har hobbyen også blitt jobb for Hans Jørgen. Han føler seg priviligert som får jobbe med hobbyen sin. Foto: Siw Torsteinsen.

Får bilen mye oppmerksomhet?

– Ja, den gjør egentlig det. Det er jo en bil mange synes er kul, det er jo klassiker dette. Jeg har bare hatt bilen siden februar, men jeg har brukt den mye i vår og kjører blant annet ofte barna til barnehage og skole med den.

Var det kjærlighet ved første blikk?

– Da vi bygde bygget på Skrubbmoen (Gatebil red. anm.) så var denne bilen den første bilen vi fikk inn i bygget. Så jeg gikk og kikket på denne hver eneste dag, og tenkte at det hadde vært gøy å ha en sånn bil en gang. Da den plutselig en dag kom for salg, nølte jeg ikke med å slå til.

Hans Jørgen er blant annet glad i designet på disse bilene, og nølte ikke da denne kom for salg. Foto: Siw Torsteinsen.

Hvem får sitte på?

– Alle egentlig! Det er jo en bil som er i bruks stand dette, det er ikke en utstillings bil så denne kan alle sitte i. Det er helt lov å sitte og spise is i denne bilen her smiler han.

Hvor gikk den fineste turen med denne bilen?

– Det er egentlig hverdagsturene. Det er en bil jeg kan bruke hver dag, den er ordentlig fin å kjøre. Det er fint å kunne bruke den til hverdagslige gjøremål som å handle og hente barna. De digger det. Så det er moro.

Hverdagsturene er viktigst i denne bilen. Når været er fint er soltaket nede og turene sammen med familien nytes. Foto: Siw Torsteinsen.

3600.no

Se alle innlegg