Bilen min: Anne Mette Aasen med sin Chevrolet Biscayne 1958

For noen av oss, er bilen vår så mye mer enn kun et fremkostmiddel.

Vi har tatt en prat med personer som har et helt spesielt forhold til bilen sin.

Anne Mette Aasen med Chevrolet Biscayne 1958 modell.

Anne Mette hjemme på Skollenborg med sin Chevrolet, en bil hun falt pladask for etter å ha sett den første gang. Foto: Siw Torsteinsen.

Hvorfor er denne bilen spesiell for deg?

– Min Chevrolet Biscayne betyr mye for meg fordi jeg alltid har vært fascinert av amerikanske biler fra femtitallet. Det samme gjelder klærne, hårfrisyrene og musikken fra denne tida.

– Jeg er veldig glad i designet på bilene fra denne tida, de runde formene og mye krom blant annet. Og lyden selvsagt! Det må være en V8’er.

– Og så er den spesiell for meg for den er bare min.

Hvordan startet interessen din for bil?

– Min eksmann var veldig opptatt av bil, og spesielt amerikanske biler. Så jeg blei dratt inn i amcarmiljøet på begynnelsen av nittitallet gjennom han egentlig.

– Jeg har kun med noen unntak kjørt amerikanske biler siden den gang. Denne bilen bruker jeg nesten hele året, men mest på sommeren. Jeg gleder meg alltid til å få den ut på veien igjen.

Får bilen mye oppmerksomhet?

– Det finnes ingen helt maken her i distriktet så den blir jo lagt merke til, og jeg får ofte kommentarer når jeg stopper. Og det er veldig gøy.

Det er mange fine originale detaljer i bilen til Anne Mette. Foto: Siw Torsteinsen.

Var det kjærlighet ved første blikk?

– Ja, det var det! Det var eksmannen min som først kjøpte en av samme typen, og jeg falt pladask der og da. Jeg hadde litt oppsparte midler, og brukte kort tid på å bestemme meg for å kjøpe en lik.

– Da jeg først bestemte meg for bilkjøp kom jeg ikke fort nok ned til Kristiansand for å hente den.Og tårene var nok ikke langt unna da navnet mitt sto på kjøpskontrakta.

Hvem får sitte på?

– I min bil er det plass for de som vil sitte på, men det er absolutt røykeforbud.

– For å få kjøre den må du være spesielt utvalgt altså.

Anne Mette glemmer ikke følelsen av å kjøre hennes helt egen Chevrolet hjem til seg selv sammen med datteren. Foto: Siw Torsteinsen.

Hvor gikk den fineste turen med denne bilen?

– Jeg koser meg hver eneste gang jeg er ute jeg. Men kjøreturen hjem fra Kristiansand sammen med datteren min var nok høydaren for meg.

– Som sjåfør i min helt egen Chevrolet fra 1958!

 

3600.no

Se alle innlegg