Bilen min: Geir André Ånnestad

En strøken 1966 modell Volvo Amazon 122 Sport med overdrive, kjøpt ny hos Hermod Spiten for 50 år siden.

– Jeg har bud på 180.000 kroner, men selv 300.000 er uaktuelt. Bilen er ikke til salgs, sier Geir André Ånnestad.

24-åringen er tydelig stolt av et strøkent eksemplar av en 50 år gammel Amazon, som han eier sammen med faren sin, Svein Ånnestad.

En Amazon med B18-motor, to enkle SU-forgassere, 95 hestekrefter og overdrive er en klassiker – og en skikkelig råtass midt på 60-tallet.

– Det var sprekt den gangen, men holder også i dag, smiler Geir André.

Ånnestad er tredje eier av bilen, som altså ble kjøpt ny i Kongsberg – hos Hermod Spiten for 50 år siden.

– Det var en kaptein i Hvittingfoss som kjøpte den ny, vi kjøpte den av Rolf Madsen for litt over ett år siden. Bilen er ikke restaurert, bare passet ekstremt god på i alle disse årene. Jeg er litt usikker på kilometerstanden, men tror den har gått 143.000.

– Bilen vekker oppmerksomhet, og på Volvotreffet i mai ble vi belønnet med 1. plass i Amazon-klassen og ble kåret til årets nykommer, forteller Ånnestad.

Sommerbil
Geir André gruer seg til vinteren.

– Da skal bilen få stå inne. Den brukes bare om sommeren. Vi vil ikke utsette den for salt og dritt. Fattern og jeg skal ta vare på bilen, den har en historie ved at den alltid har gått i Kongsberg-distriktet, og sånn skal det fortsette, sier Geir André.

Ånnestad jobber til daglig hos Bildeleksperten og er selvfølgelig glødende opptatt av bil. Men hva er egentlig drømmebilen?

– Toyota Supra ligger på andreplass, men den ultimate bilen for meg er en Audi Sport Quattro S1 🙂

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg