Bilder: Spennende tur med speidergruppa

En tåkefyllt og relativt fuktig høstdag i september, kanoen glir lett gjennom vannet og alt virker fredelig. Men akkurat denne gangen går det ikke helt som det skal, for plutselig har to av speiderne lent seg over for å se på vannet og stuper uti for en ufrivillig svømmetur. Speiderne blir plukket opp av robåten og brakt tilbake til hytta for å varmes, og kanoen blir tatt hånd om av de andre speiderne. 

Litt spenning må jo til på tur.

Tekst: Hanne Kristine Lybekk 

Denne helga inviterte 1. Sandsvær Speidergruppe til kano – og overnattingstur for små og store på Kolsjø. Her ble det opplæring i alt fra hvordan du kom deg frem, svingte og stanset. Til hva man gjør hvis noen får en litt ufrivillig svømmetur og mye mer.

Her kan du se mange fine bilder fra turen. Alle foto: 1. Sandvær Speidergruppe.

Det ble satt ut garn i håp om å få tak i et par fisk, og det ble det nok av. Hva skulle vi gjøre med all denne fisken?

Et par oppfinnsomme ledere fikk en idé om å bygge en røykovn, og slik ble det. Et par planker her, et bål der og litt torv her. Og et badehåndkle på toppen senere, så sto den klar til bruk. Da var det bare å sette små og store til rensing av fisk, noen til å fyre og etter hvert spise all den deilige varmrøkte fisken.

Mellom måltidene gikk de fleste rundt og knasket på blader av kinakål, noen valgte også dette fremfor godteriet de hadde fått med seg. Kanskje dette er det nye lørdagsgodtet?

Fakta:
1.Sandsvær speidergruppe har ukentlige aktiviteter for barn og unge i alderen 7-25 år. Her lærer du det meste for å kunne klare deg selv både ute og ellers i hverdagen. Du lærer litt av alt, og får muligheten til å prøve mye du ellers ikke ville funnet på å gjøre selv.

3600.no

Se alle innlegg