2. november 2019 ble byens aller første Monaløp arrangert. Det ble en fantastisk markering.

Les også: – Dette er en sak som rører alle. 

Over 300 deltakere hadde møtt opp ved Kirketorget utenfor Prestegårdsparken denne småkalde høstdagen. Men det tok ikke lang tid før varmen spredte seg blant smått og stort.

For dette løpet handlet om å vise sin støtte til kreftsaken og gjøre noe sammen i kampen mot en sykdom som berører så mange av oss.

Nedenfor paviljongen stod blant andre initiativtakerne Ingunn Hagen Våer, Celina B. Stokes og Mona Olivier, samt andre frivillige, og delte ut startnummer og Mads Riis Henriksen (daglig leder i 3600.no) underholdt og informerte de fremmøtte gjennom sin rolle som speaker for anledningen.

Mads Riis Henriksen informerer og underholder fra scenen. Foto: Anniken Tangerud
Denne blide gjengen hadde tatt turen helt fra Modum. Foto: Anniken Tangerud

Gjengen fra Release Dans og Trening var også klare. Foto: Linda H.

Jeg og min datter Mia fikk også æren av å varme opp de mange deltakerne som med stor entusiasme kastet seg hen i dansen med boblende smil, begeistring og entusiasme.

 

En liten auksjon ble også holdt, og slekt og venner av Mona Ledum (som løpet er oppkalt etter) solgte kaker, kaffe og saft.

Rørende initiativ

På målstreken delte Kongsberg Jazzfestivals frivillige (og sjef, Kai Gustavsen) ut vann til løperne og på torget ventet et par bålpanner satt ut av Kongsberg og omegns Turistforening.

Absolutt alle inntektene gikk til Kreftforeningen og i skrivende stund har man samlet inn hele 45.400!

Slikt blir man glad, stolt og ikke minst rørt av.

Se en stor bildespesial fra løpet her.

Bildene er tatt av Ingunn Hagen Våer, Mads Riis Henriksen og Linda Cecilie Hinrichsen i skjønn forening. 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg