Bildebonanza: KIF Fotballskole 2017

Se fotballglede i over 100 bilder.

KIF Fotballskole er en tradisjon som har blitt holdt hver eneste sommer siden rundt 1983 (her strides de lærde). I 2017 deltok over 300 små og store fotballhelter i røde trøyer og fylte idrettsparken med smil og fotballglede.

Se en stor bildespesial her:  alle foto: Hyunjung Kim. (Saken fortsetter under bildegalleriet). 

 

 

Katrine med Ida Tørlen (7,5 år) til venstre og Signe Enger-Larsen (7,5 år) til høyre. Ida og Signe syntes «løpingen, kampene og matpausene» er det beste med fotballskolen. Og at det er flinke instruktører! Foto: Anniken Tangerud

Samholdet! kommer det kontant fra fotballskolens leder, Katrine Haugejorden Bjørnstad (30) da vi spør hva hun synes er det beste med fotballskolen til KIF.

Katrine, som har lang fartstid som fotballspiller i KIF og har spilt venstre ving på fotball-laget Snøgg siden 2015 og nå er på klubbjakt, har vært leder for fotballskolen i fem år nå og er veldig godt fornøyd med deltakelsen i år.

Fotballskolen er en skole på tvers av skolekretser og andre interesser. Her samles man rundt felles lidenskap utover det man ellers holder på med. 

Det er tydelig at fotball betyr mye for 30-åringen.

Det sosiale aspektet i seg selv er fascinerende. Lagspillet. Her taper og vinner man sammen og prestasjonen er ikke avhengig av enkeltpersoner, men samarbeidet. Her drar man lasset sammen, utdyper hun da vi spør hva hvorfor hun liker fotball så.

Som leder av fotballskolen har oppturene vært mange.

Spesielt fjoråret syntes jeg var fantastisk. Ikke bare hadde vi rekordmange deltakere, men én tredjedel av de var jenter og det var utrolig moro. Det at du ser at fotballen blir mer og mer likestilt og at jentene blir satset på, betyr mye for meg, forteller hun og forklarer det ikke var et rent jentelag på KIF da hun begynte der i 1. klasse.

Høydepunktet derimot er alltid torsdagene. 

Pølsefesten og turneringen på torsdag er alltid høydepunktet hvert år. Da gjør vi litt ekstra stas på deltakerne og spiller kamper. 

Og vi hadde uansett aldri fått dette til uten de frivillige og sponsorater som Sanitetsforeningen og Sparebank1. Saniteten stiller opp hvert eneste år – ikke bare med pølsene, men de bidrar til hele festen og hjelper til med det de kan, avslutter hun.

 

Andreas Røgeberg (18) og Trym Ulleberg (19) har ansvaret for å trene noen av de eldste deltakerne. Foto: Anniken Tangerud

To av instruktørene vi traff, var Andreas og Trym fra KIF Junior. De to guttene gav ivrig instruksjoner til noen av de eldste gruppene på fotballskolen.

Her lærer du fotballkunnskaper og bygger relasjoner. Samtidig er det svært hyggelig med så ivrige deltakere, peker guttene ut som noe av det beste med fotballskolen.

Når de er samarbeidsvillige… legger de til og ler.

Det er gøy å se de tar til seg det de lærer og forstår at momentene vi bygger på gir de kunnskap det er viktig å ha med seg videre for å bli en god fotballspiller. 

Men det å ha det gøy er fortsatt det viktigste, avslutter de.

 

3600.no

Se alle innlegg