Ba de ya de ya de ya de ya – rett og slett groovy!

Earth, Wind & Fire. Kongsberg Jazzfestival 2016. Foto: Bjørn Isaksen

En deilig aften med Bernhoft og Earth, Wind & Fire

Kongsberg Jazzfestival
Band:
Bernhoft og Earth, Wind & Fire
Hvor: Kirketorget
Når: Torsdag 7. juli 2016
Publikum: Mange tusen

Bernhoft som tidligere har stått for underholdningen i soloformat med lydpedaler, har nå fått med seg fullt backing-band. Dette er langt mer spennende enn tidligere – og det leveres stabilt fra mannen i den beige dressen. Bernhoft har holdt konsert på Kirketorget før – og da har han ikke vært like heldig med lyden

– Kongsberg kirke har det med å være ganske så bastant – og svarer tilbake, noe som er løst i år med et stort teppe over den sydvendte kirkeveggen, smilte Bernhoft fra scenen.

Se bildene fra Bernhoft på vår Facebookside

Skal vi trekke frem noen høydepunkter, må det være å høre blant annet «Choises» med full band. Fantastisk.

– Av og til skjer det uventede ting – så nå slipper vi bare løs, for jazzfestival er ikke lenger hva det var, sa Bernhoft før bandet byr på en real country låt!

Under låten «Talk to me»  har publikum løsnet og blitt skikkelig varme, og publikum var klare for selveste Earth, Wind & Fire!

Legendariske Earth, Wind & Fire har tatt turen til Kongsberg jazzfestival. De byr på store hitter som blant annet «Let`s Groove», «Boogie Wonderland» og «Fantasy » – bare med disse tittelsporene så var vi sikret en kveld uten om det vanlige.

Se bildene fra Earth, Wind & Fire på vår Facebookside

Det ble heller ikke spart på paljettene – og feelingen av 70- talls Motown lå som et tykt teppe over Kirketorget.

Publikum klapper ivrig med fra første tone, det er tydelig at dette slår an.

Men, vi lar oss overraske over et klassisk bluesparti som får oss helt i kne denne sommerkvelden.

Lydmessig bys det også på en variasjon i mellom blåserrekker, bongotrommer og solo-gitarer kombinert med vokal og koring – dette er soul, funk, R&B på riktig vis. Som ild i tørt gras går følelsen av sommer og rytme over publikum – noe som synes lett da samtlige hiver hendene i været og lar hemningene tre til side for en kveld.

Det er ingen tvil om at kveldens høydepunkt er radio-klassikeren – «September», som spilles avslutningsvis. Publikum var i fyr og flamme og fant frem godt gjemte «moves». Dette var langt i fra små-stive nordmenn – det ble rett og slett en groovy kveld

3600.no

Se alle innlegg