Barnelørdagene er reddet

Foto: Bjørn Isaksen

EnergiMølla har fått 50.000 kroner fra Block Watne, og dermed kommer de superpopulære «Barnelørdagene» tilbake. 

(På bildet, fra venstre: Svein Olav Eriksen fra Fontenehuset, Beate Wojtaszek fra Block Watne, Yngvild Kristensen fra EnergiMølla og Nina Kleven med lille Oliver fra EnergiMølla. Bak: Sondre Mojaren fra Fontenehuset. Foto: Bjørn Isaksen)

Stram økonomi gjorde at EnergiMølla måtte droppe «Barnelørdagene». Nå blar Block Watne opp med 50.000 ferske kroner, og dermed er kulturtiltaket som er rettet mot barn reddet – inntil videre.

I midten av mai annonserte Block Watne at de ville dele ut sponsorpotter for å hjelpe lokale lag og foreninger i Kongsberg økonomisk. 32 søknader kom inn, og juryen valgte tre verdige mottakere. 15.000 kroner gikk til Acta Musicae, 25.000 til Åsen barne- og ungdomsteater og altså førsteprisen på hele 50.000 kroner til EnergiMølla og tiltaket Barnelørdager.

– Juryen var enstemmig, sier Beate Wojtaszek fra Block Watne. 

– Alle søknadene var veldig gode, men EnergiMøllas skilte seg ut ved at også Fontenehuset er en viktig del av prosjektet Barnelørdager.

Alle billettinntektene fra Barnelørdagene skal gå til Fontenehusets frivillige innsats 🙂 

– Fem lørdager gjennom året åpner vi dørene for de aller minste, for at de skal kunne komme til oss og oppleve musikk, teater, eventyr, dans eller andre aktiviteter som er passende, forteller Yngvild Kristensen på Mølla. 

– Nå skal vi planlegge, og regner med at vi skal få til noe morsomt i november/desember.

EnergiMølla: Norges beste helårsarrangør 

– Vi er selvfølgelig veldig glade for at Barnelørdagene kommer tilbake. Block Watne kan med rette smykke seg med tittelen ”Barnelørdag-general” med all den goodwill det medfører. sier Yngvild Kristensen.
   

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg