Mormors Have og Langekjenntunet barnehage har etablert Skautrollet Vitenbase – en egen arena for lek, forskning, natur, undring og vitenskap.

Kongsberg er én av 34 kommuner i Norge som har fått status som realfagskommune. Nå oppfordres skoler og barnehager til å delta i arbeidet med å øke motivasjonen og interessen for realfagene.

Mormors Have og Langekjenntunet barnehage tok utfordringen, og har etablert Skautrollet Vitensenter i Funkelia.

De kommunale og private barnehagene i Kongsberg har felles opptak. Søknadsfrist er 1. mars 2016
Klikk her for å komme til søknadsskjema

– Vi har pusset opp og innredet tidligere Skautrollet friluftsbarnehage like ved Kongsberg Skisenter til vår egen forskningsstasjon, forteller Therese Børke, daglig leder i TeB eiendom AS, som eier og driver Mormors Have og Langekjenntunet barnehage på Gamlegrendåsen.

– Med egen buss frakter vi barna opp til Skautrollet Vitensenter. Her kan de leke seg med forskning, eksperimenter og naturvitenskap. Det har blitt utrolig populært og ungene gleder seg stort til dagene i Skautrollet, sier Børke.

Besøk Skautrollet Vitensenter på Facebook

Therese Børke har mange grunner til at foreldre bør velge Mormors Have og Langekjenntunet barnehage – med Skautrollet Vitensenter som et unikt tilbud – for barna.

– Vi satser på kompetanseheving for ansatte og har en stabil og erfaren personalgruppe med høy pedagogtetthet og egen spesialpedagog. Vi har åpent hele året og har åpningstider fra 06.30 – 17.00. Vi er mye ute, og ofte på tur – og vi har svømmeopplæring for 5-åringene. Vi fokuserer på kosthold, har egen kokk og serverer tre måltider per dag, og vi har etablert et unikt tilbud gjennom Skautrollet Vitensenter, sier Børke.

– Det er bare noen av veldig mange grunner til å velge en av våre barnehager!

3600.no

Se alle innlegg