Guillermo del Toros «Pacific Rim»-oppfølger og filmdebut fra en bjørn med briller… Her er ukens nyheter på Krona Kino.

Se hele kinoprogrammet her. 

Brillebjørn på bondegården

Premiere 23. mars. Barnefilm 1 t. 3 min. Tillatt for alle

De minste barnas favorittbjørn tar spranget fra TV til filmlerretet! Et spennende eventyr for de aller minste i trygt selskap med den snille og gode Brillebjørn.

Brillebjørn og Lucy skal besøke bestemor og bestefar på bondegården. Her er det sauer, høner, kuer, traktorer og mye annet spennende. Men noen ganger er ikke alt like gøy, så da er det godt at Brillebjørn har fantasimagi!

Kjøp billetter til Brillebjørn på bondegården her. 

Se traileren her:

Pacific Rim: Uprising

Premiere 23 .mars. Action / Sci-Fi 1 t. 50 min. 12 år

Oppfølgeren til Guillermo del Toros «Pacific Rim»

Ti år har gått siden de gigantiske Kaiju-monstrene steg opp fra havet og la verdens storbyer i ruiner. Etter at de ble utslettet av de gigantiske Jaeger-robotene, har situasjonen normalisert seg igjen. Men Jaeger-teamet hviler ikke. Jake Pentecost (John Boyega) – sønnen av den legendariske Jaeger-piloten Stacker Pentecost – blir hentet inn mot sin vilje til å trene opp en ny generasjon med Jaeger-kadetter. Underveis i det som skulle være et rent rutineoppdrag, begynner noe å røre seg under havoverflaten.

Storslått action med John Boyega (Star Wars) og Scott Eastwood (Fast & Furious) i hovedrollene.

Kjøp billetter til Pacific Rim: Uprising her. 

Se traileren her:

Operasjon Mørkemann

Premiere 23. mars. Familiefilm / Krim 1 t. 22 min. 9 år

Detektivbyrå nr. 2 har fått en ny sak de må løse.

Mystiske hull i bakken dukker opp på sletta i løpet av natta og fører til at sykkelen til Oliver blir ødelagt. Hvem har laget hullene og hvorfor? Ledetrådene fører barnedetektivene Tiril og Oliver til Mørkemannen. For å komme til bunns i mysteriet må de grave i fortiden og ta i bruk sin aller beste triks og knep, og benytte snarrådighet og teknologi. Operasjon Mørkemann er som en spennende «Sherlock Holmes»-historie for hele familien.

Kjøp billetter til Operasjon Mørkemann her. 

Se traileren her:

Vårt livs ferie

Premiere 23. mars. 1 t. 52 min. 12 år

Herlig roadmovie om John og Ella, pensjonistene som rømmer til Florida i en bobil.

Historien er en herlig roadmovie om pensjonistene John og Ella. Med John som sjåfør og Ella som hans copilot, kjører de den gamle bobilen deres fra Massachusetts med kursen mot Florida, på jakt etter en fortid de begge har vanskelig for å huske.

John og Ella Robina har hatt et fantastisk liv sammen i mer enn femti år. Nå er de gamle, Ella har fått kreft og John har Alzheimers. De lengter etter et siste eventyr for å unnslippe både voksne barn og leger som tilsynelatende styrer livene deres fullstendig.

Med John som sjåfør og Ella som hans copilot, kjører de den gamle bobilen fra 1978 fra Massachusetts med kursen mot Florida, på jakt etter en fortid de begge har vanskelig for å huske.

Historien er en herlig roadmovie fortalt med humor, kjærlighet og et snev av ironi. Men til syvende og sist er dette historien om Ella og John: Om folkene de har møtt, problemene de har måttet overvinne, alle erfaringene de har gjort gjennom et langt liv, og ikke minst kjærligheten og familien de deler.

Basert på boken av Michael Zadoorian som heter «En siste ferie» på norsk.

Kjøp billetter til Vårt livs ferie her. 

Se traileren her:

Maria Magdalena

Premiere 23. mars. Drama 2 t. 12 år

Den sanne historien om Maria Magdalena

Den sanne historien om en av bibelhistoriens mest enigmatiske og misforståtte skikkelser, Maria Magdalena. Som ung kvinne led hun under datidens hierarki og kjønnsrollemønster, og ønsket å finne en større mening med livet. Da hun ble kjent med Jesus fra Nasaret og så hvilken enorm betydning han hadde for folket, forlot hun familien sin for å følge ham. Til tross for at flere av de andre disiplene var skeptisk til at en kvinne skulle representere Jesus på lik linje med dem, ble hun en nøkkelperson i den skjebnesvangre ferden mot Jerusalem. For å undergrave hennes rolle i Bibelen, ble hun med tiden omtalt som en prostituert og «fallen kvinne». Ikke før i nyere tid ble hennes status som en av de opprinnelige apostlene offisielt anerkjent av Paven.

Regien er ved Garth Davis («Lion»). Hovedrollen som Maria Magdalena spilles av Rooney Mara, mens Joaquin Phoneix er Jesus av Nasaret. I øvrige roller finner vi også Chiwetel Ejiofor («12 Years a Slave») og Tahar Rahim («Profeten»).

Kjøp billetter til Maria Magdalena her. 

Se traileren her:

Jeg vet hvem du er

Premiere 23. mars. Grøsser / Krim 1 t. 45 min. 15 år
Filmen basert på den bestselgende romanen med samme navn.

Tre unge mennesker pusser opp et hus i det gamle fiskeværet Hesteyri i Jökulsfjörur på nordvestkysten av Island. Vinteren er i anmarsj og de begynner å ane at de ikke er alene i det forlatte været. Samtidig blir en ung lege dratt inn i etterforskningen av et selvmord. Avdøde er en eldre kvinne som ser ut til å ha vært besatt av legens sønn, som ble borte tre år tidligere – og fremdeles er forsvunnet.

Kjøp billetter til Jeg vet hvem du er her. 

Se traileren her:

 

Røverdatter

Premiere 22. mars. Dokumentar 1 t. 25 min. 12 år

Som liten lekte Sofia og faren sisten og pil-og bue, men også gjem ølflaska og løp fra taxi-regningen.

Røverdatter er en ganske annerledes far-datter film om Sofia som forsøker å hjelpe pappaen sin inn på rehab, sånn at de kan ha et forhold igjen. I en til tider absurd, kaotisk og komplisert hverdag er strategien deres en god dose mørk humor.

«Sofia står ut med sin humor» – Göteborg Film Festival

Sofia Haugan har laget en personlig, sterk og humørfylt film om sin far Kjell Magne Haugan.
Kritikere over hele landet roser debuten. Foto: Filmweb

Sofia er en ung, nyutdannet filmskaper som bor i Oslo sammen med kjæresten og omplasseringshunden Shaggy. Hun er ganske lik faren sin, de har samme humor, samme glimt i øyet og til dels samme temperament. Men hans temperament ble farlig, og fra hun var ti år bodde hun og moren i skjul på hemmelig adresse. Nå har Sofia og faren tatt opp igjen kontakten. Faren lever fortsatt et liv preget av rus og kriminalitet, mer innsatt i fengsel enn ikke. Hans store sorg er at han mistet Sofia. Sofias store håp er at hun som voksen kan hjelpe han på beina, så han kan bli en pappa igjen. Sammen kjemper de en hard kamp med mye humor og varm; for forholdet, mot rusen og mot systemet som er ment å hjelpe dem.

Røverdatter er Sofia Haugans debutfilm. Sofia er en svært lovende og sterk ny stemme og Røverdatter har allerede vunnet hederlig omtale i Dragon Award Nordic Documentary Competition under Göteborg Film Festival.

Kjøp billetter til Røverdatter her. 

Se traileren her:

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg