ASVO + GKN Aerospace = sant

Blide samarbeidspartnere. Bak fra venstre: Thor-Ingar Petterson (ASVO), Thor Simensen (?) (ASVO), Knut Tore Singstad (GKN), Jan Balterzen (GKN). Foran fra venstre: Tommy Mølstad (ASVO) og Linda Hansen (GKN). Foto: Anniken Tangerud

Spikret viktig avtale.

For å fortelle historien om den nye avtalen som nå er inngått mellom GKN Aerospace og ASVO Kongsberg, må vi gå tilbake til august, 2018.

– Det startet vel egentlig med at ASVO hadde en åpen dag for å feire 30 års jubileet sitt, innleder Knut Tore Singstad, prosjektleder for maskiner og utstyr på GKN, ivrig til 3600.no.

Les også: 30 år med arbeidsglede og samskaping. 

– Dessverre var jeg bortreist, så jeg ba Linda Hansen sykle innom for å gjøre litt research, forklarer han.

Linda, som jobber med ekstern logistikk, ble nærmest overveldet av mottakelsen og omvisningen.

– Jeg ble så fantastisk godt tatt imot, fikk en skikkelig fin omvisning på de ulike avdelingene og ble imponert over hvor engasjerte, dedikerte og flinke de var i jobben sin og til å ta vare på hverandre, skryter hun.

– Det var rett og slett en veldig fin opplevelse og siden vi i GKN er veldig opptatt av å bruke lokale leverandører og firmaer med lokal tilhørighet, samt bidra til vekst i Kongsberg, fikk vi lyst til å få til et samarbeid.

Linda blinket ut treavdelingen og et par måneder senere møtte Knut Tore Singstad opp på næringslivskonferansen Merge’n Mix – godt forberedt med en mulig avtale i hånd.

Rørende møte

Ønsket var at ASVO skulle levere 50 spesialpaller som skulle brukes til å frakte flymotordeler til Boeing 737 og Airbus A320.

Og Knut Tore vil nok aldri glemme øyeblikket da han presenterte ideen for Ståle Skau, markeds- og produksjonssjef ved ASVO, og driftsleder på ASVO Thor-Ingar Pettersson.

– Det ble noen tårer da ja, og jeg er en sindig mann som på utsida kan virke veldig steinhard, ler han.

– For dette handler om mye mer enn bare en avtale med en lokal leverandør som er konkurransedyktige både på kvalitet og pris, understreker han.

– Det handler om å ta et samfunnsansvar, om å bry seg og å skape arbeidsplasser. Så dette er både moro, meningsfullt og veldig ålreit.

«dette handler om mye mer enn bare en avtale med en lokal leverandør som er konkurransedyktige både på kvalitet og pris»

Linda nikker.

– Nå begynner vi med pallene og så håper vi på å kanskje utvide avtalen etter hvert, smiler hun lurt.

Strenge krav

Kvalitetsansvarlig for pakking, Jan Baltzersen, smiler han også.

– Jeg er veldig fornøyd! skryter han der han sitter i en truck som bærer på noen av pallene som er levert.

For kravene spesialpallene skal tilfredsstille er strenge. Spesielt siden de skal ut av landet og over havet.

– Vi er imponert over hvordan ASVO snudde seg rundt for å lese seg opp på regelverket for å blant annet få kvalitetsstempelet fra Mattilsynet. Men nå er de ferdigstemplet og klare for eksport, forteller Knut Tore.

Den første leveransen kom som avtalt til punkt og prikke og Thor-Ingar røper de allerede er ferdig med de neste 50 pallene.

– Avtaler som dette er utrolig viktige og gir oss en kontinuitet og en solid bunnlinje i det vi driver med, forteller han.

Han er glad for å se noe de har jobbet for lenge bærer frukter.

– Dette er en av de første, store avtalene vi har dratt i land med en av bedriftene inne i Teknologiparken, og dette er et resultat av at vi har jobbet seriøst og lenge for å bli en anerkjent merkevare.

Treavdelingen til ASVO produserer blant annet emballasjekasser til Ulefoss, men håper nå at flere bedrifter «innenfor porten» ser nytten av det de kan levere.

– Det er få fint å se at vi blir tatt på alvor og blir sett på som en verdig medspiller i byen, så vi gleder oss stort til fortsettelsen, avslutter han varmt.

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg