Arrangerer en av årets råeste fotballskoler på Skrim

Anders Hovde og Runar Landsverk ønsker enda flere deltakere til årets fotballakademi med Real Madrid. Foto: Anniken Tangerud

Nå kan du lære deg takle som Ramos og drible som Ronaldo.

I samarbeid med Real Madrid CF Fundaciôn, Real Madrid CF og Dues
Sportsreiser arrangerer IL Skrim fotball et spennende fotballakademi på Skrim Idrettspark på Kongsberg lørdag 30.juni til mandag 2. juli 2018.

– Vi går bredt ut og inviterer alle ungdom mellom 13-19 år i Buskerud, Vestfold, Telemark, Oslo og Akershus. Dette blir jo helt rått og en sjelden anledning til å lære av de beste, forteller Anders Hovde og Runar Landsverk fra IL Skrim Fotball i kor.

Overnatting, måltider og aktiviteter på kveldstid tilbyr de også.

UEFA-pro-lisens

Real Madrid stiller med fire profesjonelle trenere som tilhører akademiet til Real Madrid som vil være ansvarlige for det sportslige innholdet og gjennomføringen av dette.

– CVen til disse trenerne er lang. De har dette som et yrke og reiser verden rundt for å undervise for Real Madrid. Tre av trenerne har UEFA-pro-lisens, som jo er den høyeste trenerutdanningen du kan ta.

– Det blir med andre ord en gyllen anledning til å erfare og lære av noen som har helt andre læringsmetoder. De har tross alt den høyeste utdanningen du kan få i fotball på verdensbasis, skryter de to.

IL Skrim fotball stiller i tillegg med flere B- og C-lisens trenere som hjelpetrenere.

– Målet er at det skal være kvalitet hele veien. Deltakerne skal ha tett oppfølging. Det er derfor vi satt et tak på 150 deltakere. De som er med skal bli sett og få veiledning, understreker de.

– Håpet er at det kommer til å kry av flinke fotballspillere disse dagene og det er fortsatt ledige plasser. Så her er det første jente eller gutt til mølla.

Sosial og kulturell utvikling

Real Madrid CF ønsker gjennom Real Madrid Fundaciôn å være tilstede rundt om i verden og bidra til sosial og kulturell utvikling gjennom sine fotballakademier.

– Fotballakademiene finansierer tiltak til for eksempel svakere stilte barn i andre land og det var en viktig del av det vi ønsket å formidle til klubbene, forklarer Anders.

– Vi gjør ikke dette her kun med tanke på fotball, poengterer han.

Samtidig ønsket Skrim å finne tiltak som ville holde ungdommen i fotballen lengre.

– Det viser seg jo at mange unge faller fra da de fyller 15-16 år. Så vi ville finne et alternativ for de også. Skrim Fotballskole har jo eksistert i mange år og det er for de mellom 6 og 13, men spørsmålet var altså hva vi kunne gjøre rettet mot ungdom. Vi har hatt noen tiltak opp gjennom og dratt i gang vårt eget akademi med egne trenere. Men vi ønsket å lage noe større som ungdommen synes er tøft.

Så da Dues Sportsreiser fremmet forslaget om et samarbeid med Real Madrid, var veien kort til å satse for fullt.

Anders og Runar fikk også reise til Real Madrid for å få mer informasjon rundt hva akademiet dreier seg om. Et opphold som virkelig svarte til alle forventningene.

– Det var helt rått. Treningsanlegget hadde 13 kunstgressbaner med tribuner rundt samtlige. Du kan sammenligne det med 13 Marienlyst. Det var helt vilt.

– Vi fikk også en times pause en av dagene hvor vi hang i gangen til det enorme treningsanlegget og da gikk det legender forbi. Vi fikk et bilde med en tidligere landslagsspiller, Raúl, blant annet, og så hvor stolte de barna som fikk trene der var. Nei, det var tøft det. De satser veldig mye på dette her.

Nå gleder de seg til «avspark».

– Det er litt skrekkblandet fryd, men jeg kjenner jeg gleder meg veldig. Jeg håper dette er starten på en tradisjon, at det blir så vellykket at vi gjentar dette hvert år fremover! avslutter de ivrig i kor.

Real Madrid fotballakademi arrangeres på Skrim Idrettspark på Kongsberg lørdag 30.juni til mandag 2. juli 2018 – for aldersgruppen 13-19 år.

For mer informasjon, følg denne linken. 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg